Menu
 

Ikšķilē atceļ vecāku līdzfinansējuma maksu novada profesionālās ievirzes skolās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Turpinot paplašināt pašvaldības atbalstu ģimenēm ārkārtas situācijā, Ikšķiles novada dome trešdien nolēma pilnībā atcelt vecāku līdzfinansējuma maksu Ikšķiles novada profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu īstenošanai izglītības iestādēs ārkārtējās situācijas periodā.

Janvāra beigās novada dome lēma par izglītojamo vecākiem noteiktā līdzfinansējuma samazināšanu par 50%, ņemot vērā to, ka ārkārtējās situācijas laikā Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolā īstenotās profesionālās ievirzes izglītības un interešu izglītības programmas mūzikā un mākslā tiek organizētas attālināti, kā arī to, ka Ikšķiles novada sporta skolā profesionālās ievirzes sporta treniņu norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus ir atļauts ierobežojošs personu skaits.

Trešdienas lēmums nosaka, ka vecāki sākot no šī gada 1.marta tiek atbrīvoti no maksas pilnībā.

Kā atgādina pašvaldībā, līdz šim Ikšķiles mūzikas un mākslas skolā profesionālās ievirzes izglītības programmās mācību maksa bija 14,23 eiro mēnesī un interešu izglītības programmās 21,34 eiro mēnesī. Savukārt sporta skolā vecāku līdzfinansējums par profesionālās ievirzes programmas apguvi bija noteikts 15,00 eiro mēnesī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.