Menu
 

Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektore gūst deputātu vairākuma atbalstu un varēs turpināt darbu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ikšķiles novada domes trešdienas sēdes darba kārtībā bija iekļauts jautājums par Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektores Agneses Jankunas atbilstību ieņemamajam amatam. Septiņi deputāti balsoja "par", divi deputāti "pret", divi deputāti atturējās, līdz ar to Agnese Jankuna guva deputātu vairākuma atbalstu un turpina darbu līdzšinējā amatā.

Pašvaldībā atgādina, ka minētais jautājums bija iekļauts domes sēdē, jo pašvaldībā tika saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vēstule, kurā izteiktas bažas, ka Ikšķiles novada administratīvajā teritorijā būvniecības kontrole tiek veikta pavirši, tādējādi tika pieprasīts domes priekšsēdētājam sagatavot uz domes sēdi jautājumu par izpilddirektores darbības izvērtēšanu un atbilstību ieņemamajam amatam.

Dienu pirms jautājuma izskatīšanas domes sēdē VARAM nosūtījusi vēstuli Ikšķiles novada domes deputātiem par ministrijas rīcībā esošo informāciju, kas, iespējams, liecina par Ikšķiles Būvvaldes darbā iespējamiem pieļautiem pārkāpumiem.

Lai izpildītu ministrijas prasību, izpilddirektores un Būvvaldes darbinieku vērtēšanu veica komisija, kas saskaņā ar pašvaldības darbinieku novērtēšanas nolikuma prasībām, darba likuma nosacījumiem, pašvaldības darbinieku un Būvvaldes klientu sniegto vērtējumu sniedza savu atzinumu. Domes sēdē komisija ziņoja par vērtēšanas norisi un rezultātiem.

Viens no secinājumiem ir tāds, ka patvaļīgās būvniecības konstatējums pats par sevi neliecina, ka Būvvalde ir pārkāpusi normatīvo aktu nosacījumus, vai to, ka būvniecības kontrole administratīvajā teritorijā tiek veikta pavirši vai netiek veikta vispār. Rādītājs ir tas, kā Būvvalde ir reaģējusi uz šādu gadījumu un kāds ir gala rezultāts, uzskata pašvaldībā.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš ar balsojuma rezultātiem ir apmierināts: "Uzskatu, ka izpilddirektore, kura amatā ir tikai gadu, šajā laika posmā savus darba pienākumus ir veikusi godprātīgi un profesionāli. Viņas vadībā ir realizēti daudzi nozīmīgi, uz novada infrastruktūras attīstību vērsti projekti. "

Iepriekš:

VARAM pieprasa izvērtēt Ikšķiles novada Būvvaldes darbību

VARAM informē Ikšķiles deputātus par būvniecības uzraudzības un kontroles pārkāpumiem

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.