Menu
 

Babītes novada pašvaldība aicina piedalīties projektu konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Babītes novada pašvaldība Ilustrācija - Babītes novada pašvaldība

Dodot iespēju Babītes novada dzīves vides kvalitātes uzlabošanā iesaistīties novada nevalstiskajām organizācijām, komercsabiedrībām un fiziskām personām, kuras reģistrētas kā saimnieciskās darbības veicēji, Babītes novada pašvaldība izsludina 2021.gada projektu konkursu “Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā”.

Konkursa kārtībā viena projekta īstenošanai iespējams saņemt līdz četriem tūkstošiem eiro lielu līdzfinansējumu, ja tajā paredzēta teritorijas labiekārtošana, sabiedrisko aktivitāšu dažādošana, kultūras aktivitātes un tradicionālās kultūras vērtību saglabāšana vai veselīga dzīvesveida, un sporta popularizēšana Babītes novadā. Konkursa kopējais finansēšanas fonds ir 20 tūkstoši eiro.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2021.gada 30.aprīlis, konkursa rezultātu paziņošana – 2021.gada maijs, bet projektu īstenošanas termiņš – 2021.gada 29.novembris.

Pašvaldībā norāda, ka, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, projekta pieteikumus var iesniegt arī parakstītus ar drošu elektronisku parakstu.  Tāpat, plānojot aktivitātes, projektu autorus aicinām rēķināties ar spēkā esošajiem pulcēšanās ierobežojumiem.

Pērn konkursā “Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā” pašvaldības līdzfinansētie trīs projekti bija saistīti ar vēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Divos no tiem – “Izauklētā Brīvība Babītes pagastā” (izbūves divas kārtas) kopumā tika izveidoti astoņi vēstures izziņas objekti ārtelpā, divi – kā piemiņas zīmes konkrētajās vietās dzimušajiem – Latvijas vēsturē nozīmīgajiem cilvēkiem – Ansim Leitānam un Augustam Raņķim, pārējie aptver vietas vēsturi un būtiskākos notikumus ciemā, bet kontekstā arī pieminēti apkārtnes cilvēki vai dzimtas.

Trešais projekts vēstures liecības iemūžināja tematiskos virtuālos video blokos, vēstot par to, kāda bija skolu dzīve, kā tērpās svētkos, kā svinēja svētkus un saimniekoja novada ļaudis senākos laikos. Ceturtajā projektā interesentiem bija iespēja piedalīties putnu, sēņu un kukaiņu vērošanas ekskursijās Babītes novadā, tika izveidots arī digitāls buklets – divi putnu vērošanas maršruti, lai paplašinātu novadnieku redzesloku par dabas bagātību Babītes novadā.

Pēdējais – piektais pērn atbalstītais projekts – bērnu rotaļu laukumiņa paplašināšana – ir praktisks ieguldījums un dažādo ģimeņu ar bērniem brīvā laika pavadīšanas iespējas, atzīmē novada pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.