Menu
 

Zemkopības ministrija nodod 150 hektārus zemes Baldones novadam teritorijas labiekārtošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zemkopības ministrija (ZM) nodos sešus īpašumus 150 hektāru kopplatībā Baldones novada pašvaldībai teritorijas labiekārtošanai, ceturtdien lēma valdībā.

ZM Baldones novada pašvaldībai nodos sešus īpašumus Baldonē ar kopējo platību 150,74 hektāri. 

Tostarp ZM pašvaldībai nodod nekustamo īpašumu "Zaļā iela 1", kas sastāv no zemes vienības 15,6946 hektāru platībā, nekustamo īpašumu "Meža iela 1", kas sastāv no zemes vienības 39,5567 hektāru platībā, īpašumu "Daugavas iela 51" kas sastāv no zemes vienības 11,7745 hektāru platībā, īpašumu "Parka iela 39" 14,4899 hektāru platībā, īpašumu "Ķeguma prospekts 17" 54,9856 hektāru platībā un īpašumu "Mežmorisoni" 13,97 hektāru platībā.

Baldones novada pašvaldība īpašumos paredz īstenot teritorijas labiekārtošanas darbus, tostarp parku, mežaparku ierīkošanu un uzturēšanu, kā arī kapsētas ierīkošanu vai paplašināšanu. ZM īpašumus pašvaldībai nodod bez atlīdzības.

Vienlaikus Baldones novada pašvaldībai aizliegts atsavināt un apgrūtināt nekustamo īpašumu ar hipotēku un tai noteikts pienākums bez atlīdzības nodot nekustamo īpašumu ZM, ja tas netiek izmantots teritorijas labiekārtošanas un uzturēšanas funkciju īstenošanai.

Savukārt minēto aizliegumu - apgrūtināt nekustamos īpašumus ar hipotēku - nepiemēro, ja nekustamie īpašumi tiek ieķīlāti par labu valstij Valsts kases personā, lai saņemtu Eiropas Savienības fondu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.