Menu
 

Olaines novadā piešķirs vienreizēju 50 eiro pabalstu mācību procesa atbalstam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaine.lv Foto - Olaine.lv

Olaines novada pašvaldība izmaksās vecākiem vienreizēju pabalstu mācību procesa atbalstam 50 eiro apmērā par katru bērnu, kurš mācās vispārējās izglītības iestādē, liecina informācija novada pašvaldības interneta vietnē.

Lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības radīto negatīvo ietekmi un spriedzi ģimenēs ar bērniem, kuri mācās vispārējās pamata vai vispārējās vidējās izglītības iestādēs, Olaines novada pašvaldība radusi iespēju novada iedzīvotājiem sniegt papildu atbalstu Covid-19 krīzes laikā, piešķirot vienreizēju pabalstu mācību procesa atbalstam par katru izglītojamo. Ģimenēm, kurās ir izglītojamie, radušies papildu izdevumi un slodze, lai spētu nodrošināt attālināto mācīšanos, tāpēc pabalsta mērķis ir palīdzēt izglītojamajiem attālināto mācību procesā, piemēram, palīdzēt iegādāties tehnisko nodrošinājumu (austiņas, mikrofonu, kameru), pieslēgt jaudīgāku internetu, ja tas konkrētajā vietā ir iespējams, utt.

24.februāra Olaines novada domes sēdē pieņemts lēmums ārkārtējās situācijas laikā piešķirt vienreizēju pabalstu mācību procesa atbalstam 50 eiro apmērā vienam no vecākiem par katru bērnu ģimenē, ja izglītojamais uz 2021. gada 1. janvāri ir deklarēts Olaines novada administratīvajā teritorijā un mācās vispārējās pamata vai vispārējās vidējās izglītības iestādē (1.–12. klasē), un ir vecumā līdz 20 gadiem.

Pašvaldība vērš uzmanību, ka pabalsts tiks izmaksāts gan par tiem izglītojamajiem, kuri ir deklarēti Olaines novadā un mācās Olaines novada skolās, gan par tiem izglītojamajiem, kuri ir deklarēti Olaines novadā, bet mācās vispārējās izglītības iestādēs ārpus Olaines novada administratīvās teritorijas. Šis lēmums attiecas arī uz Olaines novadā deklarētājiem bērniem, kuri apmeklē speciālās izglītības iestādes.     

Lai saņemtu šo pabalstu likumiskajam pārstāvim jāiesniedz iesniegums Olaines sociālajam dienestam līdz 2021. gada 30. aprīlim.

Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem uz 2021. gada 22. februāri  Olaines novada administratīvajā teritorijā ir deklarēti 2346 bērni/jaunieši, kuri mācās vispārējās pamata vai vispārējās vidējās izglītības iestādēs (tai skaitā neklātienē), no kuriem 1649 mācās Olaines novada iestādēs un 697 – mācās citu pilsētu vai novadu iestādēs.

Ņemot vērā šos datus pašvaldības budžetā vienreizēja pabalsta mācību procesa atbalstam izmaksai ir paredzēti 115 000 eiro. Lēmums par vienreizēju pabalstu attālināto mācību procesa atbalstam vispārējo izglītības iestāžu izglītojamajiem ārkārtējā situācijā stājas spēkā ar 1.martu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.