Menu
 

Apspriež Rīgas un Olaines sadarbību satiksmes, mobilitātes un transporta infrastruktūras jautājumos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Piektdien notika Olaines novada domes priekšsēdētāja Andra Berga un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna tikšanās. Sarunas gaitā tika iezīmēts plašs sadarbības jautājumu loks.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka diskusija uzrādīja daudz saskares punktus tādās tēmās kā bērnudārzu pieejamība, kopēja nostāja struktūrfondu politikas jautājumos, kopēja investīciju un tūristu piesaiste Rīgas metropoles areāla ietvaros u.c.

Plašāk tika skatīta Rīgas un Olaines potenciāla kopīgā sadarbība dažādos satiksmes, mobilitātes un transporta infrastruktūras jautājumos. Abu pašvaldību pārstāvji vienojās turpināt detalizētākas sarunas par mobiltātes punktu izveidi, velo infrastruktūras savienojumiem, “Rīgas Satiksmes” autobusu maršrutu tālāko attīstību.

“Mēs gribam lai Rīgā nav sastrēgumu, lai tā top zaļāka, klusāka un tīrāka. Lai galvaspilsētas ielās būtu mazāk auto un tajā pašā laikā Pierīgas un tālāku novadu cilvēkiem būtu ērta, vienkārša un lēta nokļūšana pilsētas centrā. To  iespējams panākt, veidojot mobiltātes punktus ārpus Rīgas, veidojot kopējus veloceliņu tīklus un plānojot integrētus sabiedriskā transporta maršrutus. Te sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām ir vitāli svarīga,” tikšanos Olainē komentējis Edvards Smiltēns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.