Menu
 

Siguldas novadā pašvaldība piešķirs pabalstu interneta pieslēguma pakalpojumu daļējai segšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai atbalstītu novadniekus ārkārtējās situācijas un attālināto mācību laikā, Siguldas novada pašvaldības domes sēdē 25. februārī nolemts piešķirt pabalstu interneta pieslēguma pakalpojuma daļējai segšanai līdz 10 eiro apmērā.

Kā informē pašvaldībā, pabalstam var pieteikties tās ģimenes, kurās ir Siguldas novada izglītības iestādes audzēknis, kurš šobrīd mācās attālināti, un izglītojamais atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem:

- izglītojamā dzīvesvieta uz pabalsta periodu nepārtraukti deklarēta Siguldas novadā, un ģimenei piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss;

- izglītojamā dzīvesvieta uz pabalsta periodu nepārtraukti deklarēta Siguldas novadā un par atbalsta nepieciešamību ir saņemts izglītības iestādes atbalsta personāla (sociālā pedagoga un/vai psihologa) atzinums, kas saskaņots ar izglītības iestādes direktoru, un izglītojamā ģimenes mājsaimniecības ienākumi kopā nepārsniedz Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā pēdējo publicēto vidējo darba samaksas apmēru mēnesī pirms nodokļu nomaksas (šobrīd 1118 eiro).

Pabalsts interneta pieslēguma pakalpojuma daļējai segšanai uz vienu mājsaimniecību ir līdz 10 eiro mēnesī un paredzēts izglītojamā deklarētajā dzīvesvietā saņemtā interneta pakalpojuma apmaksai vai viedtālruņa interneta pakalpojuma apmaksai. Pabalstu izmaksā par vienu interneta pieslēguma pakalpojumu izglītojamā mājsaimniecībai laikposmā no šā gada 1. februāra ne ilgāk kā līdz 2020./2021. mācību gada beigām un ne biežāk kā vienu reizi mēnesī.

Lai pieteiktu pabalsta nepieciešamību, kādam no izglītojamā vecākiem vai likumiskajam pārstāvim Sociālajā dienestā ir jāiesniedz iesniegums brīvā formā, kopija interneta pieslēguma pakalpojuma līgumam, kuru noslēdzis kāds no izglītojamā likumiskajiem pārstāvjiem, iepriekšējo mēnešu rēķinu izdrukas par interneta pieslēguma pakalpojuma nodrošināšanu, bet ne vecākas par sešiem mēnešiem laikposmā no 2021. gada 1. februāra, kā arī izglītības iestādes atbalsta personāla atzinums, ja tāds ir attiecināms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.