Menu
 

Ķekavas novada pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu veloceliņa izbūvei gar autoceļu A7

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība iesniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) investīciju projekta pieteikumu par gājēju ceļa un veloceliņa izbūvi gar autoceļu A7 Ķekavā posmā no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas”  Alejās. Kā informēja novada domē, pēc VARAM pozitīva atzinuma saņemšanas Ķekavas novada pašvaldība lūgs Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei atļauju aizņēmuma saņemšanai vairāk nekā 93 000 eiro apmērā.

Šī veloceliņa posma izbūvei pašvaldības budžetā 2021. gadā ir paredzēts līdzfinansējums nepilni 17 000 eiro.  Saņemot atļauju, pašvaldība varēs slēgt līgumu par būvdarbu veikšanu. Būvdarbu laikā šogad  plānots izbūvēt apvienoto gājēju ceļu un veloceliņu ar asfaltbetona segumu 2,5 metru platumā, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu.  

Kā norāda Attīstības un būvniecības pārvalde, A7 (Bauskas šoseja) ir viens no noslogotākajiem autoceļiem Latvijā, kas padara to par bīstamu maršruta izvēli velosipēdistiem un gājējiem. Tā kā šobrīd gar A7 nav izveidota nepārtraukta, droša infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem, nodrošinot iespēju no tuvējiem ciemiem nokļūt Ķekavā, kā racionālākais un drošākais pārvietošanās veids joprojām ir auto izmantošana. Tie, kam auto nav pieejams, nākas izmantot autoceļa A7 nomali vai atsevišķos posmos pieejamos paralēlos ceļus.

Autoceļa A7 nomale noteikti nav gājēju un velosipēdistu brīvas izvēles pastaigas maršruts, bet gan nepieciešamība. Apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa posms izdalīts kā atsevišķs būvprojekts, jo uzskatāms par kritiskāko vietu, bez esošas gājējiem piemērotas infrastruktūras. Nākotnē paredzēta posma iekļaušana kopējā gājēju ceļa un veloceliņa tīklā no Ķekavas līdz Katlakalnam. Pēc pašvaldības informācijas, gājēju ceļa un veloceliņa atsevišķā posma projektējamais garums ir 376 metri.

Pašvaldība turpina darbu vienlaicīgi pie trīs veloceliņu izveides projektiem. Kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts Rāmavā (gar autoceļu V2), Ķekavā  (gar autoceļu V6 Ķekava-Putnu fabrika posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai), kā arī gar autoceļu A7 no Ķekavas līdz Katlakalnam. Šim mērķim ir atvēlēti līdzekļi arī Ķekavas novada pašvaldības budžetā.  2021. gadā tiks pabeigti pērn uzsāktie apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa izbūves darbi gar autoceļu V2 (no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā), šim mērķim pašvaldības budžetā piešķirti vairāk kā 320 000 eiro, bet šī veloceliņa tālākā posma projektēšanai atvēlēti 40 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.