Menu
 

Domes deputāts: Garkalnes amatpersonu rotācijai varētu sekot Bauzes-Krastiņa atgriešanās mēra amatā

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Garkalnes domes priekšsēdētāja lēmumam atkāpties no amata varētu sekot Mārtiņa Gunāra Bauze-Krastiņa (LZS) atgriešanās mēra amatā, aģentūrai LETA teica novada domes deputāts, Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Garkalnes nodaļas vadītājs Kārlis Knēziņš.

Viņš pieļauj, ka šī ir tikai pirmā dīvainā amatpersonu rotācija Garkalnes novada domē, kurai varētu sekot vēl citas, piemēram, "brīnumaina" Bauzes-Krastiņa atgriešanās priekšsēdētāja amatā vai citi savdabīgi politiski manevri.

Knēziņš uzskata, ka novada domes priekšsēdētāja Alvja Zīriņa ("Saskaņa") pēkšņā atkāpšanās no priekšsēdētāja amata un otra priekšsēdētāja vietnieka amata izveidošana, visticamāk, skaidrojama ar pirmsvēlēšanu politiskajiem manevriem. 

"Sev vien zināmu mērķu labad, kā redzams, var gan "upurēt" vadošus amatus, gan izdomāt jaunus. Vismaz ārkārtas sēdes laikā netika minēti pārliecinoši argumenti, lai pamatotu otra vietnieka amata nepieciešamību – netika nosaukti konkrēti darbi un pienākumi, ar kuriem šobrīd netiek galā priekšsēdētājs ar savu komandu," saka Knēziņš. Otra vietnieka amata izveide būtu attaisnojama tikai tādā gadījumā, ja tiktu izvirzīti konkrēti paveicamie uzdevumi un attiecīgi prasīta kontrole un atbildība par to izpildi, uzskata politiķis.

Viņš to novērtēja kā bezatbildīgu savu politisko ambīciju apmierināšanu uz nodokļu maksātāju rēķina. Domē ievēlētie četri LRA deputāti to uzskatīja par nepieļaujamu un balsoja "pret". Taču "par" to nobalsoja desmit deputāti no Zaļo un zemnieku savienības, "Jaunās vienotības" un "Saskaņas".

Valsts Kontroles pārbaudes laikā atklātie pārkāpumi, uz kuru pamata tika sagatavots Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas rīkojums par iepriekšējā Garkalnes novada domes priekšsēdētāja Bauzes-Krastiņa atlaišanu, neesot bijusi pietiekama mācība. ""Tradīcijas" ir dziļi iesakņojušās. Cerams, ka novada iedzīvotāji to ņems vērā nākamajās pašvaldību vēlēšanās," saka Knēziņš.

LETA jau ziņoja, ka Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Zīriņš atkāpies no mēra amata un pirmdien tika ievēlēts par domes priekšsēdētāja otro vietnieku. Tādējādi tika atjaunots iepriekš likvidētais otrā vicemēra amats. Kā aģentūrai LETA paskaidroja Zīriņš, viņš šādu lēmumu pieņēmis pragmatisku apsvērumu dēļ – atbilstoši šī brīža situācijai domē esot nepieciešama politiskā konsolidācija.

Zīriņš par mēru tika ievēlēts pagājušā gada martā, pēc tam, kad janvārī no amata atkāpās ilggadējais pašvaldības vadītājs Bauze-Krastiņš. Kopumā Garkalnes domē strādā 15 deputāti.

 

2 komentāri

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.