Menu
 

Foto: Par titulu "Gada labākā būve 2020" sacentīsies 28 objekti Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – facebook.com/gadabuve Foto – facebook.com/gadabuve

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” žūrija tiešsaistes apspriedē apstiprinājusi otrās vērtēšanas kārtas objektu sarakstu – 90 būves astoņās nominācijās (dažas būves pieteiktas vairākās kategorijās). Skaitliski šogad visvairāk pieteikumu saņemts no Rīgas un galvaspilsētas tuvējās apkaimes, tostarp 28 objekti Pierīgas novados.

Kā informēja skates rīkotāji, dzīvojamo jaunbūvju kategorijā vērtēs sešas ēkas, tajā skaitā ēku kompleksa “Lindenholma” 1.kārtu Malduguņu ielā 6, 8, 10 un 12, Mārupē.

Nominācijā “Publiska jaunbūve” pieteikti 14 objekti. To vidū ir Berģu Mūzikas un mākslas skola Garkalnes novada Upesciemā, kultūras centrs “Ulbrokas Pērle” Stopiņu novadā, Starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu Babītes novada Piņķos, moduļu tipa ēka Carnikavas pamatskolas pagaidu darbības nodrošināšanai un tirdzniecības centrs “Sāga” Stopiņu novadā Dreiliņos.

Publisku jaunbūvju apakškategorijā “Ražošanas ēkas” vērtēs sešus objektus, arī “Laimas” saldumu ražotnes ēku un palīgēkas Ādažu novada Birzniekos.

Nominācijā “Pārbūve” vērtēs 18 ēkas, to vidū ir Siguldas Valsts ģimnāzijas ēkas Ata Kronvalda ielā, Mārupes pamatskolas jaunais korpuss un sporta laukumi, Jūrmalas pilsētas Ķemeru pamatskola un Jūrmalas sporta skolas peldbaseinu ēka.

Restaurācijas kategorijā vērtēs septiņas būves, arī Ķemeru ūdenstorni Jūrmalā un Siguldas Jaunās pils ēku.

Starp saņemtajiem būvju pieteikumiem nominācijā “Koka būve” ir dzīvojamā māja Bebru ielā 1, Mārupē, rūpnieciski ražota pasīvā dvīņu māja Zeltiņu ielā 82B, Mārupē, šķūņa jaunbūve “Koki” Babītes novada Klīvēs un jau minētā Starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu Piņķos.

18 objekti pieteikti nominācijā “Inženierbūve”, un puse no tiem ir objekti Pierīgā: uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras attīstība Carnikavas novada Garciemā (Mežgarciems), Pasaules kara vēstures izziņas maršruta 2.kārta Olainē, perona būvniecība starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā Mārupes novadā, Centra ielas un Zaļās ielas pārbūve Ropažos, Centra poldera aizsargdambja (D-1) labiekārtošana posmā no Stacijas ielas līdz Jūras ielai Carnikavā, Ikšķiles pilsētas centrālais laukums un satiksmes organizācija pilsētas centrālajā daļā, Ķemeru ūdenstornis Jūrmalā, ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Baldonē, kā arī valsts galvenā autoceļa A2 (Vidzemes šoseja) posma un valsts galvenā autoceļa A3 (Valmieras šoseja) posma segas pārbūve Garkalnes, Inčukalna un Sējas novados.

Kategorijā “Ainava” saņemti 11 ārtelpas objektu, atpūtas, kultūras un sportošanas vietu pieteikumi, tostarp Olaines velotrase un Parka labiekārtošanas būvprojekts “Pavasaru bērnu laukums” Jaunmārupē.

Visbeidzot kategorijā “BIM objekts” vērtēs deviņus projektus, tajā skaitā “Laimas” saldumu ražotnes ēka un palīgēkas Ādažu novadā, Mārupes mūzikas un mākslas skolas pārbūve Jaunmārupē, pirmsskolas izglītības iestāde “Zīļuks” Jaunmārupē, Starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu Piņķos un tirdzniecības centrs “Sāga” Dreiliņos.

Skates organizatori ir Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Būvniecības Valsts kontroles biroju, VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD, Latvijas Pašvaldību savienību, 15 būvniecības nozares sabiedriskajām organizācijām un žurnālu “Būvinženieris”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.