Menu
 

Siguldas un Rīgas vadība plāno sadarboties iedzīvotāju mobilitātes jautājumos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Foto - arhīvs Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Foto - arhīvs

Piektdien Siguldā notika Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica tikšanās. Tās laikā tika apspriestas Rīgas un Pierīgas pašvaldības apvienības “Rīgas metropole” aktualitātes, administratīvi teritoriālās reforma gaita, Eiropas struktūrfondu politika, kā arī Rīgas un Siguldas aktuālie sadarbības virzieni.

Īpaši tika izcelta interese kopīgi sadarboties iedzīvotāju mobilitātes jautājumos. Tāpat tika apspriesta iespējamā Siguldas pievienošanās Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienībai “Rīgas metropole”, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

“Lai attīstītos, mums jāspēj domāt plašāk par vienas pašvaldības robežām, domāt reģionāli. Sigulda, lai arī nav mūsu tuvākais kaimiņš, ir dinamisks un spēcīgs novads, kuram ir ciešas ekonomiskas un sociālas saites ar galvaspilsētu. Tāpēc svarīgi meklēt kopējus risinājumus gan abu pašvaldību iedzīvotāju vajadzībām, gan visa metropoles areāla attīstībai,” pēc tikšanās paudis Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns.

Savukārt Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics izteicies: “Mūsu galvaspilsētas Rīgas attīstības veiksmes atslēga slēpsies mākā sadarboties ar citām Latvijas pašvaldībām un mākā paņemt unikālās lietas, ko Latvijas mazākās pilsētas jau ir īstenojušas. Sigulda ir atvērta labām un uz nākotni vērstām sarunām, piemēram, ja tās saistītas ar iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanu.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.