Menu
 

Tiesa uzliek par pienākumu Jūrmalas domei izdot atļauju azartspēļu zāles atvēršanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Administratīvā tiesa domei ir uzlikusi par pienākumu Jūrmalas pilsētas domei izdot atļauju azartspēļu klāsta papildināšanai par spīti tam, ka 2019.gadā dome atteica izsniegt šādu atļauju un pret atļaujas izsniegšanu bija arī Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji.

Kā informēja pilsētas pašvaldībā, 2019.gada 18.aprīlī Jūrmalas pilsētas dome atteica atļaujas izsniegšanu SIA “DLV” atvērt totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietu un neļāva organizēt attiecīgās azartspēles Raiņa ielā 112A , kur jau atrodas spēļu zāle “Zilais dimants”. Domes lēmums bija pamatots ar to, ka turpat blakus atrodas Kauguru kultūras nams un Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskola, tādējādi totalizatora vai derību likmju pieņemšana un azartspēles šo iestāžu tuvumā varētu negatīvi ietekmēt iedzīvotājus, arī jau pilngadību sasniegušos skolēnus, radot vēlmi iesaistīties totalizatora vai derību dalības likmju pieņemšanā.

Tāpat pašvaldība, veicot iedzīvotāju aptauju, saņēma 486 aptaujas anketas no jūrmalniekiem, kuri iebilda pret azartspēļu klāsta paplašināšanu. Taču šā gada februāra beigās spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas spriedums, kas uzliek pienākumu domei viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas izdot SIA “DLV” atļauju totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai un attiecīgo azartspēļu organizēšanai.

Tiesas vērtējumā 486 jūrmalnieku iebildumi pret azartspēļu klāsta papildināšanu un azartspēļu organizēšanas vietas atrašanās netālu no kultūras un izglītības iestādēm nepierāda un nerada būtisku Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju interešu aizskārumu. Domei atļaujas piešķiršanu nāksies skatīt Pilsētsaimniecības un drošības jautājumu komitejā 9.martā.

“Jūrmalas pašvaldība iestājas par iedzīvotāju interesēm, un jau kopš 2014.gada mērķtiecīgi cenšamies ierobežot iedzīvotājiem nelabvēlīgo vietu izplatību. Pēdējo septiņu gadu laikā dome nav izsniegusi nevienu atļauju jaunu spēļu zāļu atvēršanai. Azartspēles ir liela nelaime daudzās ģimenēs, un šo nelabvēlīgo vietu darbība nav mūsu iedzīvotāju labākajās interesēs. To apliecina arī gandrīz 500 savāktie jūrmalnieku paraksti pret šīs vietas paplašināšanu,” pašvaldības paziņojumā uzsvēris Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Jūrmalas pilsētas dome kopš 2014.gada nav izdevusi nevienu atļauju atvērt jaunu azartspēļu vietu, norāda pilsētas domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.