Menu
 

Ādažos atvērta Latvijā pirmā ātrās apkalpošanas medicīnas klīnika Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Ādažos darbu uzsāk pirmā “1 min. klīnika”. Klīnika piedāvā Latvijā nebijušu pieeju veselības aprūpei – iespēju pacientiem saņemt tūlītēju ambulatoro aprūpi. Vizītes pieraksts aizņems tikai 10 sekundes, un pacienti jau tajā pašā dienā varēs ierasties saņemt medicīnas pakalpojumus. Klīnika būs atvērta septiņas dienas nedēļā, arī svētku dienās, no pulksten 7.00 līdz pat 23.00.

Kā informē klīnikas komunikācijas konsultante Dace Vesterdāla, “1 min. klīnika” uzcelta blakus degvielas uzpildes stacijai (DUS) “Viada”. DUS kā piemērotākā klīnikas atrašanās vieta izvēlēta, jo tā ir ērti sasniedzama ar automašīnu, turklāt blakus vienmēr pieejama bezmaksas stāvvieta. Klīnikas valdes locekle un biznesa idejas autore Ramona Mežale norāda, ka rūpīgi izsvērts arī šobrīd aktuālais jautājums – epidemioloģiskā drošība. Uzgaidāmā telpa būs pacientu automašīna, līdz ar to pacienti varēs izvairīties no kontakta ar citiem apmeklētājiem. Informācija par kabinetu pieejamību būs izvietota klīnikas ārpusē, un pacients redzēs atlikušo laiku līdz viņa vizītes sākumam.

Līdz šim, lai saņemtu pirmreizēju vizīti pēkšņu un hronisku slimību saasinājumā, pacientam bieži bija jāgaida garā rindā, un trūka iespēju saņemt medicīnas pakalpojumus ārpus mediķu ierastā darba laika. “Ja cilvēkam rodas ar veselību saistītas, akūtas problēmas, risinājums ir nepieciešams nekavējoties. “1 min. klīnikā” mediķi pielāgosies pacienta vajadzībai saņemt medicīnas pakalpojumu, tiklīdz būs šāda vajadzība, nevis otrādi,” uzsver R.Mežale. Jaunās klīnikas garais darba laiks nodrošinās, ka pakalpojumus daudz ērtāk varēs saņemt pirms vai pēc darba, kā arī brīvdienās.

Kaut arī lēmums par šāda veida klīnikas nepieciešamību netika pieņemts pandēmijas iespaidā, pandēmija medicīnas jomā valdošās problēmas izgaismoja īpaši spilgti. “Medicīnas nozare Latvijā ir vērtējama kā kvalitatīva, bet samērā grūti sasniedzama. Ir jāpavada ilgs laiks, lai veiktu pierakstu pie ārsta, sazvanītu, saskaņotu laiku un galu galā saņemtu šo pakalpojumu par pieejamu cenu,” par daļu no iemesliem, kas rosināja atvērt ātrās apkalpošanas klīniku, stāsta R.Mežale.

Pirmā “1 min. klīnika” tika atvērta 9.martā, tā atrodas Ādažos, Rīgas gatvē 65, DUS “Viada” teritorijā. Klīnikā būs iespējams saņemt diagnostiku un medicīnas pakalpojumus akūtu, dzīvību neapdraudošu saslimšanu gadījumos, tāpat veikt vakcināciju, nodot laboratorijas analīzes un veikt cita veida manipulācijas. Pieteikt vizīti un uzzināt vairāk par sniegtajiem pakalpojumiem var klīnikas tīmekļvietnē 1min.lv. Pakalpojumu cenu ziņā klīnika ierindojas starp pacientiem pieejamākajām veselības aprūpes iestādēm, kā arī klīnikā būs iespējams norēķināties, uzrādot veselības apdrošināšanas polises, norāda D.Vesterdāla.

Ādažos atvērtā “1 min. klīnika” ir pirmā šī koncepta medicīnas iestāde. “Mēs vēlamies nodrošināt, lai ātras apkalpošanas medicīnas aprūpes klīnikas ir pieejamas pacientiem arī citviet Latvijā, izvietojot tās blakus DUS, kas ir viegli sasniedzamas ar auto,” par plāniem stāsta R.Mežale.

Ātrās apkalpošanas klīnikas ir daļa no veselības aprūpes sistēmas daudzviet pasaulē, jo tās papildina un savā veidā atvieglo citas medicīnas nozares struktūras. Piemēram, ASV ir sastopamas gan “walk-in” klīnikas, kas atrodas lielveikalos vai blakus aptiekām, gan klīnikas blakus DUS, ko bieži izmanto tālbraucēji. “1 min. klīnikā” apvienota pasaules pieredze, lai radītu tieši Latvijai piemērotāko klīnikas konceptu, atzīmē D.Vesterdāla.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.