Menu
 

Tiks samazināts kustības intervāls rīta un vakara stundās autobusa maršrutos uz Mārupi un Dreiliņiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Rīgas satiksme" Foto - "Rīgas satiksme"

Reaģējot uz plānotajām valdības izmaņām epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai, “Rīgas satiksme” sagatavojusi un Rīgas domē iesniegusi vairākus priekšlikumus sabiedriskā transporta nodrošināšanai Rīgā, kurus plānots ieviest no 15. marta.

Kā skaidro “Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, uzņēmums veicis rūpīgu pasažieru plūsmu analīzi un meklējis jaunus un efektīvus veidus, kā ar esošajiem uzņēmuma resursiem uzlabot pārvietošanās komfortu pasažieriem:

“Plānojam, ka no 15. marta vairākos maršrutos, noslogotākajos rīta un vakara laikos palielināsim reisu skaitu samazinot kustības intervālus, kas ļaus pārvadājumus nodrošināt ar 12 metrus gariem autobusiem, savukārt 18 metrus garos autobusus novirzīt citos maršrutos, lai palielinātu distancēšanās iespējas.”

Plānots, ka no 15. marta rīta un vakara laikos kustības intervāls tiks samazināts un izmaiņas darba dienu kustības sarakstos tiks ieviestas 6. autobusa maršrutā (Abrenes iela – Dreiliņi) un 25. autobusa maršrutā (Abrenes iela – Mārupe), kā arī 36., 44., 46.un 53. autobusa maršrutos.

Lai samazinātu pasažieru plūsmu 3. autobusa maršruta noslogotākajā posmā, plānots izveidot pagaidu paralēlo autobusa maršrutu – 3A. Rīta noslogotākajos laikos, 3A. autobuss kursēs maršrutā “Daugavgrīva  – Brīvības bulvāris”, bet vakarā maršrutā “Brīvības piemineklis – Daugavgrīva”. Kā jauns uzņēmuma risinājums plānots tas, ka 1. un 5. autobusa maršrutā, kursēs garie trolejbusi. Lai nodrošinātu atiešanas laiku koordināciju, no 15. marta plānots veikt izmaiņas atsevišķos 3. un 30. autobusa un 19. trolejbusa maršruta atiešanas laikos.

Lai izmaiņas stātos spēkā nepieciešams Rīgas domes izpilddirektora parakstīts rīkojums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.