Menu
 

Innusa: "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutu pagarināšana ir izdevīga gan pašvaldībām, gan valstij

  • Autors:  LETA
Foto - "Rīgas satiksme" Foto - "Rīgas satiksme"

SIA "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutu pagarināšana ir izdevīga gan pašvaldībām, gan valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Viņa skaidroja, ka pie eksperimentāliem maršrutiem "Rīgas satiksme" strādāja kopā ar Autotransporta direkciju jau no pagājušā gada. Pašlaik jau līdz lielai detalizācijas pakāpei izstrādāti trīs maršruti - Jaunmārupe, Saurieši un Baloži. 

Patlaban esot nepieciešami tikai politiski lēmumi, kas vienlaikus ir arī finansiāli lēmumi gan valsts, gan pašvaldības pusē.

Sabiedriskā transporta kustības sākšanu šajos maršrutos uzņēmums plāno sākt jau vasarā. 

Iecerēts, ka tagadējais autobusa maršruts no Abrenes ielas līdz Ulbrokai tiks pagarināts līdz Sauriešiem. Pagarinot esošo maršrutu, būs iespēja apkalpot daļu pasažieru plūsmas no Sauriešiem. Valsts pusē tas savukārt nozīmētu, ka attiecīgais reģionālais transports vairs neiebrauks Rīgas pilsētā. 

Arī Baložos "Rīgas satiksme" varētu jau ar esošo maršrutu pārņemt daļu pasažieru no reģionālā transporta un ar vienu transportu pasažieri aizvest uzreiz līdz galamērķim. 

Savukārt autobusa maršruts, kurš pašlaik kursē līdz Mārupei, tiks pagarināts līdz Jaunmārupei.

Kā norādīja Innusa, tas esot izdevīgi arī valstij, jo samazinās nepieciešamība pēc reģionālā transporta attiecīgajos maršrutos un līdz ar to arī nepieciešamo kompensāciju apjoms. Taču vienlaikus pieaug Rīgas pilsētas pašvaldības pasūtījuma apjoms.

Aprēķini liecinot, ka, ja būs pietiekams pasažieru daudzums, tad būtiski zaudējumi no maršrutu pagarināšanas uzņēmumam neradīsies.

Innusa atzina, ka pandēmijas laiks neļauj straujāk virzīties uz priekšu, jo pašlaik ir teju neiespējami prognozēt, cik minētajos maršrutos būs pasažieru. 

"Tādēļ jācer, ka aprīlī vai maijā beigsies ārkārtējā situācija un mēs vasaras vidū varēsim spert praktiskus soļus, lai šos trīs maršrutus izveidotu," teica uzņēmuma vadītāja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.