Menu
 

Skulti pievienojot Limbažu novadam, Saulkrasti būs otrs mazākais novads pēc iedzīvotāju skaita

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - VARAM Ilustrācija - VARAM

Saskaņā ar Satversmes tiesas (ST) lēmumu Skultes pagastu pievienojot Limbažu novadam, Saulkrastu novads pēc reformas būs otrs mazākais novads pēc iedzīvotāju skaita, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati.

Līdz šim bija plānots, ka Saulkrastu novadā būs 12 855 iedzīvotāji, bet bez Skultes pagasta būs 10 001 iedzīvotājs. 

Vēl mazāks būs tikai Valkas novads kurā būs 8571 iedzīvotājs.

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) padomniece Agnese Vārpiņa, Saulkrastu novadā netiks plānotas izmaiņas. To veidos divi līdzšinējie novadi - Saulkrastu un Sējas novads.

Komentējot lēmumu par Skultes pagastu, ministrs atzīst, ka ST lēmums Skultes jautājumu izšķīris juridiski, pieliekot punktu politiskām debatēm, un ir skaidrs pamats tālākai rīcībai. 

Skultes pagastam jāatgriežas Limbažu teritorijā kā to paredzējis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais un valdības apstiprinātais likumprojekts.

VARAM jau esot sazinājusies ar Centrālo vēlēšanu komisiju, lai pārrunātu ar deputātu sarakstu iesniegšanu un vēlēšanu komisiju darbību saistītos jautājumus.

Plešs esot apmierināts ar ST lēmumu lietā par Ikšķiles novada domes pieteikumu par Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pievienošanu Ogres novadam un Limbažu novada domes pieteikumu par Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam.

VARAM sniegšot nepieciešamo atbalstu Saeimai, lai atrisinātu jautājumu par Skultes pagastu atbilstoši Satversmes tiesā lemtajam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.