Menu
 

Saeima: Skultes pagasts paliks Limbažu novadā; valdībai jāsagatavo Saulkrastu novada attīstības potenciāla izvērtējums

  • Autors:  LETA
Pikets pret Vidrižu pagasta un Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam 2020.gada februārī. Foto - LETA Pikets pret Vidrižu pagasta un Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam 2020.gada februārī. Foto - LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, nosakot, ka pēc jūnijā plānotajām pašvaldību vēlēšanām Skultes pagasts paliks Limbažu novadā.

Likums grozīts, ņemot vērā Satversmes tiesas 12.marta spriedumu, ar kuru atzīts, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto likumā noteiktā Skultes pagasta iekļaušana Saulkrastu novadā neatbilst Satversmei.  Kā atgādina Saeimas preses dienests, iepriekš likums noteica, ka Skultes pagasts pēc 2021.gada pašvaldību vēlēšanām ietilpst Saulkrastu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Ar grozījumiem Ministru kabinetam līdz nākamā gada 1.maijam, kad tam Saeimā jāiesniedz pirmais ziņojums par administratīvi teritoriālās reformas rezultātiem, uzdots Saeimā iesniegt arī izvērtējumu un pētījumos balstītu informāciju par Saulkrastu novada attīstības potenciālu. Tāpat valdībai būs jāsniedz Saeimai izvērtējums par citiem potenciālajiem reģionālās nozīmes centriem Latvijā.

Saulkrastu novada izvērtējumā būtu jāiekļauj tāda analīze, kas ļauj identificēt, vai Saulkrastu novads veidojas kā nozīmīgs reģiona kultūras vai ražošanas centrs ar attīstītu sociālo infrastruktūru, kur pieejami daudzveidīgi pakalpojumi, vienlaikus apskatot ostas un kūrorta attīstības potenciālu. Šāds izvērtējums kalpotu par pamatu iespējai nākamajā plānošanas periodā pārskatīt valsts attīstības plānošanas dokumentos noteiktos nacionālos un reģionālos attīstības centrus, teikts grozījumu anotācijā.

Likuma grozījumi par Skultes pagasta iekļaušanu Limbažu novadā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.