Menu
 

Pašvaldību reformas ietvaros sakārtojamiem autoceļiem papildus piešķir 55 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītajai autoceļu investīciju programmai pašvaldību reformas kontekstā Ministru kabinets ceturtdien ir apstiprinājis 55 miljonus eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem. Tādējādi kopumā šogad autoceļu attīstībā administratīvi teritoriālās reformas (ATR) kontekstā investēs 91,9 miljonus eiro.

Kā vēsta VARAM, kopumā ATR kontekstā Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027. gadam ir paredzēts sakārtot ap 900 km valsts reģionālo un vietējo autoceļu, to attīstībā investējot 300 miljonus eiro.  No tiem 102 miljoni eiro ir ieplānoti Eiropas Komisijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānā.

“Atjaunojot un pārbūvējot autoceļus, tiek nodrošināts būtisks ieguldījums reģionālās nevienlīdzības mazināšanā un teritoriju attīstības sekmēšanā, padarot reģionus konkurētspējīgākus, investīcijām pieejamākus un vietējiem iedzīvotājiem ērtākus, citēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!).

“Esmu gandarīts, ka valdība šodien apstiprināja VARAM ierosinājumu. Investīcijas ceļu infrastruktūrā palīdzēs nodrošināt novadu administratīvo centru labāku sasniedzamību, sekmēs piekļuvi valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un darbavietām. Tie ir būtiski administratīvi teritoriālās reformas mērķi.”

Papildus Nacionālajā attīstības plānā paredzētajiem darbiem, vairākiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ir veikti remontdarbi pagājušajā gadā, VAS Latvijas valsts ceļiem atjaunojot 144 km autoceļu, kurus par būtiskiem teritoriālajai sasniedzamībai pēc reformas bija identificējuši plānošanas reģioni sadarbībā ar vietējām pašvaldībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.