Menu
 

Pašvaldību vēlēšanās konkurēs Ādažu un Carnikavas mēru vadītie saraksti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Ceturtdien 5.jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām Ādažu novadā sarakstu iesnieguši vēl divi politiskie spēki – Latvijas Reģionu apvienība un Latvijas Zemnieku savienība. Sarakstu pirmie numuri ir pašreizējo novadu domju priekšsēdētāji – attiecīgi Māris Sprindžuks no Ādažiem un Daiga Mieriņa no Carnikavas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Latvijas Reģionu apvienības sarakstā ar otr numuru iekļauta Ādažu Brīvās Valdorfa skolas valdes priekšsēdētāja Kerola Dāvidsone un ar trešo numuru – SIA “Emerald Baltic” valdes loceklis Valērijs Bulāns.

Savukārt Latvijas Zemnieku savienības sarakstā pirmās piecas pozīcijas ieņēmuši pašreizējie Carnikavas un Ādažu domju deputāti, tostarp otrais numurs ticis Adrijai Keišai no Ādažiem un trešais Genovefai Kozlovskai no Carnikavas.

Jau ziņots, ka kā pirmā pašvaldību vēlēšanām Ādažu novadā kandidātu  sarakstu bija iesniegusi partija “Saskaņa”, saraksta pirmais numurs ir SIA “Usinsh Management” valdes loceklis Druvis Kleins.

Pašvaldību vēlēšanām Siguldas novadā 22 kandidātu sarakstu ceturtdien iesniegusi Krimuldas novada partija, liecina CVK dati. Saraksta pirmais numurs ir Civiālās aviācijas aģentūras Aeronavigācijas daļas Aeronavigācijas informācijas nodaļas vecākā inspektore Ance Pētersone. Savukārt Ropažu novada domes vēlēšanām pieteikusies Jaunā konservatīva partija, kuras kandidātu saraksta līdere ir Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietniece Renāte Gremze.

Jāatgādina, ka kopumā pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā – sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām var iesniegt reģistrētas politiskās partijas, reģistrētas politisko partiju apvienības, kā arī divas vai vairākas reģistrētas politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētā apvienībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.