Menu
 

Rīgas pašvaldības izpilddirektora amata konkursa dalībniece Grūbe plāno pamest izpilddirektora amatu Ropažu novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas pašvaldības izpilddirektora amata konkursa dalībniece Signe Grūbe (Par) plāno pamest izpilddirektora amatu Ropažu novadā.

Kā aģentūru LETA informēja Grūbe, viņa nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar Ropažu novada pašvaldību, jo viņas uzskati nesaskan ar esošo domes vadību par pašvaldības darba organizāciju un Ropažu novada pašvaldības turpmāko attīstību.

Ropažu novada pašvaldības vadītājs ilgus gadus ir Zigurds Blaus, kurš nesen pievienojās partijai "Latvijas attīstībai" (LA), savukārt Grūbe ir pirmais numurs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Ropažos "Par!" sarakstā.

Grūbe uzsvēra, ka lēmums par aiziešanu no darba nav saistīts ar iespēju ieņemt amatu Rīgas pašvaldībā un nav saistīts ar viņas lēmumu kandidēšanu pašvaldības vēlēšanās.

Grūbe piedāvājusi Ropažu novada domei vienoties par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Taču domes deputāti pauduši pozitīvu novērtējumu viņas kā izpilddirektores darbam un pauduši uzskatu, ka viņai ir jāturpina strādāt Ropažu pašvaldībā kā izpilddirektorei.

"Esmu nolēmusi pārtraukt darba attiecības Ropažu novada pašvaldībā, tādēļ aicināšu deputātus atbalstīt darba attiecību pārtraukšanu," norādīja Grūbe.

Viņa atzina, ka līdz šim konkursā par Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu ir piedalījusies trīs kārtās. Līdz šim viņai nav bijušas klātienes pārrunas un viņa nav informēta par konkursa rezultātiem.

LETA jau ziņoja, ka, pagarinot pieteikšanos uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu, konkursā kopumā saņemti 37 pretendentu pieteikumi, iepriekš informēja pilsētas domē.

Kandidātu atlasei piesaistītais augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums SIA "Pedersen & Partners" veica tehnisko darbu - apkopoja saņemto informāciju un pārbaudīja kandidātu atbilstību minimālajām prasībām.

Tālāk komisijai saskaņā ar nolikumu būs jālemj par tiem desmit kandidātiem, kuri saņēmuši lielāko punktu skaitu un izvirzāmi nākamajai kārtai - intervijām ar komisiju.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Rīgas dome pērn 2.decembrī nolēma atbrīvot no amata Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri. Zalpētere jau agrāk paziņoja, ka personīgu apsvērumu dēļ nolēmusi atstāt amatu un vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.