Menu
 

Jūrmalā veidos jaunu šķiroto atkritumu savākšanas laukumu

  • Autors:  LETA
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Jūrmalas dome šonedēļ nolēma pilsētas administratīvajā teritorijā Ventspils šosejā 61 veidot šķiroto atkritumu laukumu.

Saskaņā ar domes noslēgto līgumu ar SIA "Clean R" par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu uzņēmumam ir pienākums izveidot šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Jūrmalas pilsētas teritorijā.

Iepriekš janvārī dome pieņēma lēmumu, kas paredz nomniekam SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" tiesības nodot apakšnomā zemesgabala daļu Ventspils šosejā 61 šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidei komersantam, ar kuru domei noslēgts līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Līdz ar to daļā zemesgabala Ventspils šosejā 61 šķiroto atkritumu savākšanas laukumu veidos SIA "Clean R", pārējo zemesgabala daļu apsaimniekos nomnieks "Piejūra".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Clean R" 2019.gadā strādāja ar 43,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 12,2% un bija 3,077 miljoni eiro. Kompānija reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs ir Guntars Kokorevičs.

SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" pieder deviņām pašvaldībām - Jūrmalas domei, Talsu novada pašvaldībai, Tukuma novada domei, Kandavas novada domei, Engures novada domei, Mērsraga novada pašvaldībai, Rojas novada domei, Dundagas novada domei un Jaunpils novada domei.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 3,572 miljoni eiro, bet peļņa - 193 651 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.