Menu
 

Uzņēmējiem nav intereses veikt izskalotā Siguldas serpentīna labošanas darbus

  • Autors:  LETA
Uzņēmējiem nav intereses veikt izskalotā Siguldas serpentīna labošanas darbus arhīvs

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) jau otro reizi pagarinājusi pieteikšanos iepirkuma konkursā Siguldas serpentīna būvdarbu defektu novēršanai, sacīja DAP pārstāve Maija Rēna.

Rēna skaidroja, ka līdz sākotnējā iepirkuma konkursa noslēgumam, 30.jūlijam, neviens uzņēmums DAP neiesniedza savu piedāvājumu, un tāpat neviens nav pieteicies veikt defektu novēršanu līdz pirmā iepirkuma termiņa pirmā pagarinājuma beigām - 13.augustam.

Līdz ar to izsludināts jau otrais iepirkuma konkursa pagarinājums. Uzņēmumi var iesniegt savus piedāvājumus DAP līdz 28.augustam.

Kā ziņots, DAP izsludināja iepirkumu Siguldas serpentīna būvdarbos konstatēto defektu novēršanai. Saskaņa ar iepirkuma nolikumu, konkursa uzvarētājam defektu novēršana būs jārealizē viena mēneša laikā no līguma parakstīšanas brīža. Nolikumā arī minēts nosacījums, ka pretendenta piedāvājumam jābūt ar garantijas termiņu ne īsāku par diviem gadiem, kā arī būvdarbu laikā jāievēro videi draudzīgas jeb "zaļās" būvniecības principus.

Pērnā gada septembrī stipro lietavu rezultātā tika izskalots posms jaunajā Siguldas serpentīnā, kas ved no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam. Oktobrī tā būvnieku SIA "Ventars" bezdarbības rezultātā bojājumi kļuva vēl lielāki, aģentūru LETA informēja DAP komunikācijas speciāliste Rēna.

Viņa skaidroja, ka, neraugoties uz vairākkārtīgiem DAP pieprasījumiem veikt garantijas labojumus Siguldas gājēju serpentīna posmā no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam, turpmāko nedēļu laikā SIA "Ventars" šos darbus tā arī nesāka, līdz ar ko, vēlāku lietavu rezultātā bojājumi kļuva vēl ievērojamāki.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp DAP un SIA "Ventars", noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina jānodrošina takas seguma iesēdumu, nogāžu nostiprināšanas defektu, norobežojumu un koka laipu deformācijas, kā arī notekūdeņu sistēmas izskalojumu novēršana.

Pārvalde serpentīna ceļa sākumā gan pie Gaujas gan Svētku laukumā izvietojusi informantus plakātus par alternatīviem maršrutiem, kā arī informācija par pastaigu alternatīvām pieejama DAP sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

Šī gan nav pirmā reize, kad jaunajā serpentīna ceļā veidojušies bojājumi. "Jau neilgi pēc jaunizbūvētā ceļa nodošanas ekspluatācijā DAP konstatēja objekta projektētāja un būvnieka pieļautās kļūdas, par ko saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbu veicējam tika sagatavots apsekošanas un defektu noteikšanas akts," skaidroja Rēna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.