Menu
 

Baldonē par 27 639 eiro izveidots Dienas centrs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Baldonē par 27 639 eiro izveidots Dienas centrs Baldones novada pašvaldība

Baldonē atklāts Dienas centrs, kas paredzēts novada senioru, personu ar īpašām vajadzībām, sociāli maznodrošinātu un mazaizsargātu personu, bezdarbnieku un pieaugušu personu ar funkcionāliem traucējumiem iesaistīšanai Baldones novada sabiedriskajā dzīvē.

Projekta ietvaros tika izremontētas un labiekārtotas Dienas centram paredzētās telpas – nodarbību telpa, noliktava, labierīcības, gaitenis un koridors, tādējādi veidojot kompleksu dienas centra telpu vidi, informēja pašvaldībā. Dienas centrs ir aprīkots ar nelielu virtuvi un nepieciešamo sadzīves tehniku, lai varētu mācīties elementārās pašapkalpošanās prasmes.

Centra nodarbību telpa ir aprīkota ar datoru, tādējādi sniedzot iespēju centra apmeklētājiem apgūt pamata datorprasmes. Centra apmeklētājus gaidīs un par ikdienas radošajām un izglītojošajām aktivitātēm rūpēsies Dienas centra darba organizatore Daiga Dilbo. Atklāšanas dienā ikviens interesents varēja piedalīties pirmajā radošajā aktivitātē – ar krāsu un labu domu palīdzību ieaust savu vēlējumu Dienas centra spilvenu pārklājos.

Dienas centra izveides kopējās izmaksas ir 27639,39 eiro, no kuriem 70%  jeb 19347,56 eiro ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums, bet 30% jeb 8291,83 eiro – Baldones novada pašvaldības finansējums.

“Dienas centra izveide novadā ir ļoti svarīga, jo tas ir veids, kā dažādām sabiedrības grupām uzlabot dzīves kvalitāti, zināšanu un prasmju apguvi, kas nodrošina iespēju labāk integrēties sabiedrībā, bagātināt sociālo dzīvi un palielināt savas pašapkalpošanās spējas,” pastāstīja projekta vadītāja Inese Done

Ineta Lazda, novada sociālā darbiniece pieaugušām personām un personām ar funkcionāliem traucējumiem: “Dienas centrs – tā ir iespēja senioriem un cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem pabūt ārpus mājas domubiedru vidū, lai satiktos, palasītu presi, apgūtu datorprasmes, kopīgi dziedātu, muzicētu, lasītu, attīstītu savas radošās spējas, uzturētu možu garu un ķermeni, piedalītos diskusijās, kopīgi svinētu svētkus un dalītos savā pieredzē, līdz ar to mazinot savu vientulības un izolētības sajūtu. Dienas centrs ir vieta, kurā reāli iespējams satikties gan nopietnākās, gan ne tik nopietnās aktivitātēs, vienkārši pabūt kopā, kur esi pieņemts, saprasts un gaidīts.”

Dienas centrs atrodas sociālā aprūpes centra “Baldone” ēkas pirmajā stāvā, Iecavas ielā 4, nodrošinot ērtu piekļuvi arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Centrs ir atvērts darba dienās plkst. 10.00 – 14.00 un ir pieejams ikvienam interesentam bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.