Menu
 

Maršrutu tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" sabiedriskā transporta pakalpojumus desmit gadus sniegs "Nordeka"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Autotransporta direkcija noslēgusi desmit gadu līgumu ar AS "Nordeka" par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā "Limbaži, Sigulda", kas stāsies spēkā 2022.gada 1.jūlijā, informēja direkcijā.

Direkcijā norādīja, ka atbilstoši "Nordeka" iesniegtajam piedāvājumam tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" pasažieri tika pārvadāti ar autobusiem, kuru vidējais vecums desmit gadu periodā būs 3,49 gadi. Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio, gan vizuāli, visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu, kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini.

Tāpat 38% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, vidēji vismaz 60% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā, un 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā katru gadu izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" par uzvarētāju sākotnēji tika pasludināta "Nordeka", tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) uzdeva Iepirkumu komisijai pārvērtēt viena pretendenta - AS "Cata" - sagatavoto piedāvājumu. Pārvērtējot rezultātus, Iepirkumu komisija atzina, ka uzvarējusi "Nordeka". "Cata" kopējā vērtējumā ieguva mazāk punktu, kā arī tās finanšu piedāvājums bija būtiski augstāks nekā citiem pretendentiem. IUB akceptējis šo Iepirkumu komisijas lēmumu.

Līdz ar tīkla daļā "Limbaži, Sigulda" noslēgto līgumu ar uzvarētājiem noslēgts līgumi deviņās no 16 maršrutu tīkla daļām.

Jau ziņots, lotēs "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" līgums stāsies spēkā 2021.gada 1.augustā, savukārt lotēs "Cēsis", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" - 2022.gada 1.jūlijā.

Savukārt konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu atlikušajās septiņās maršrutu tīkla daļās - "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona", "Rēzekne, Ludza" un "Ventspils" - pakalpojuma nodrošināšanai līdz 2032.gadam piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29.martam. Tomēr, ņemot vērā, ka pretendenti iesniedza sūdzības IUB, kas savu lēmumu paziņos maija sākumā, pašreiz Iepirkumu komisijas rīcībā nav informācijas par piedāvājumu skaitu.

Jau vēstīts, ka Autotransporta direkcija 2019.gada jūlijā izsludināja konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2030.gadam 16 dažādās tīkla daļās jeb lotēs. Sākotnējā prognozētā cena desmit gadiem bija 447 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.