Menu
 

Sākta resoriskā pārbaude saistībā ar Salaspils kultūras namu "Enerģētiķis" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sākta resoriskā pārbaude saistībā ar Salaspils kultūras namu "Enerģētiķis" arhīvs

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde ir sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar Salaspils novada pašvaldības veiktajiem un plānotajiem iepirkumiem un darbu veikšanu kultūras nama “Enerģētiķis” rekonstrukcijai, “Rīgas Apriņķa Avīzei” apliecināja Salaspils novada deputāti Jānis Nebars un Ernests Moisejs.

Resoriskā pārbaude uzsākta, pamatojoties uz Valsts kontrolei rakstītā iesnieguma pamata, kurā deputāti norāda uz virkni iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem iepirkumos un darbu izpildē kultūras nama “Enerģētiķis” rekonstrukcijas gaitā.

Kā ziņots, Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukcija jau vairāk nekā gadu ir aizkavējusies, un, lai gan rekonstruēto kultūras namu bija paredzēts atklāt uz Latvijas simtgadi, šobrīd ir skaidrs, ka Salaspils mēra Raimonda Čudara (Vienotība) solījumi par būvdarbu atsākšanu nav piepildījušies.
Kā “Rīgas Aprinķa Avīzei” atzina pašvaldības deputāts Jānis Nebars (VL-TB/LNNK), opozīcija lūgusi Valsts kontroli veikt revīziju, lai iegūtu papildus informāciju par to, vai pašvaldības resursi nav izlietoti negodprātīgi un pašvaldības amatpersonu rīcība saistībā ar Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" rekonstrukciju bijusi pamatota.
"Enerģētiķa" rekonstrukcija tika uzsākta 2017. gada sākumā, taču jau maijā Būvniecības valsts kontroles birojs apturēja ēkas demontāžas darbus, pamatojot to ar ēkas konstrukcijā konstatētajām plaisām.
Pēc Nebara teiktā, būvniecības speciālisti atzinuši, ka demontāžas laikā atklātās plaisas konstrukcijās un to stāvoklis kopš pērnā gada maija ir tikai pasliktinājies un uzturēšanās objektā ir dzīvībai bīstama. Viņš uzskata, ka tas esot noticis arī tāpēc, ka Salaspils domes vadība nespēja atrisināt jautājumu par ēkas iekonservēšanu ziemas periodā.
Bažas deputātā raisot arī izskanējušās ziņas, ka bezdarbības dēļ pašvaldībai varētu nākties zaudēt gandrīz 500 000 eiro, jo gada laikā ēkas stāvoklis pasliktinājies tiktāl, ka nāksies veikt iepriekš neplānotus remontdarbus un ekspertīzes.

Savukārt Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti ir izteikuši bažas, ka šobrīd ēkas stāvoklis ir tiktāl pasliktinājies, ka var nākties to pilnībā nojaukt.

Kopējās "Enerģētiķa" rekonstrukcijas izmaksas tika plānotas piecu miljonu eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.