Menu
 

Carnikavā un Saulkrastos dzelzceļa pieturas paredzēts pārveidot par mobilitātes punktiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Infografika - Satiksmes ministrija Infografika - Satiksmes ministrija

Rīgas pilsētvidē paredzēts integrēt sešas dzelzceļa pieturas – Bolderāja, Šķirotava, Zemitāni, Sarkandaugava, Dauderi un Ziemeļblāzma, veidojot pilsētas sabiedriskā transporta savienojumus ar dzelzceļu jeb mobilitātes punktus, savukārt Pierīgā plānots izveidot divus mobilitātes punktus Carnikavā un Saulkrastos.

Kā informēja Satiksmes ministrijā, mobilitātes punktos paredzēts iekārtot infrastruktūru, lai, atbraucot ar vilcienu, varētu pārsēsties citā sabiedriskajā transportā, kas pievestu tuvāk galamērķim. Pie dzelzceļa stacijām plānota segtu velonovietņu izbūve, lai līdz stacijai aizbrauktu ar velosipēdu un tālāk dotos ar vilcienu, tādējādi izvairoties no galvaspilsētas satiksmes sastrēgumiem.

Plānots, ka Ziemeļblāzmas, Dauderu un Sarkandaugavas mobilitātes punktos izveidojamie velosavienojumi iekļausies esošajā Rīgas pilsētas veloinfrastruktūrā. Savukārt Zemitānu mobilitātes punktam pienāks jaunā metrobusa līnija, un tas tiks integrēts esošajā velosatiksmē. Šķirotavas mobilitātes punkts tiks sasaistīts ar tramvaja līnijas pagarinājuma izbūvi un kopā ar to paredzēto veloinfrastruktūru. Mobilitātes punktu izveidi Rīgā nodrošinās Rīgas domes pašvaldība, ārpus Rīgas – Pierīgas pašvaldības.

Satiksmes ministrija strādā pie jauna vilcienu iepirkuma, kas pašlaik paredz septiņu jaunu bateriju vilcienu izmantošanu Rīgas un Pierīgas satiksmē. Atveseļošanas fonda ietvaros paredzētie ieguldījumi jāīsteno līdz 2026. gadam.

Plānoti arī citi sabiedriskā transporta sistēmas uzlabojumi Rīgā un Pierīgā – līdz 2023. gada beigām paredzēts ieviest vienoto sabiedriskā transporta biļeti, kā arī salāgotu atiešanas grafiku un reāllaika pasažieru informācijas sistēmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.