Menu
 

Foto: Noslēgušies nepilnu miljonu eiro vērtie rekonstrukcijas darbi Saulkrastu estrādē un Neibādes parkā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

2017.gadā apstiprinātā projekta “Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – “Saviļņojošā Vidzeme” ietvaros noslēgušies nepilnu miljonu eiro vērtie rekonstrukcijas darbi Saulkrastu estrādē un Neibādes parkā.

Kā informēja Saulkrastu novada domē, 2020.gadā tika izstrādāts būvprojekts, un jau 2021.gada janvārī uzsākta estrādes ēkas atjaunošana un Neibādes parka labiekārtošana. Parkā uzstādīti jauni gaismekļi, atjaunoti celiņi, kā arī novietoti soliņi, atkritumu urnas un velo statīvi. Apzaļumošanas darbu ietvaros izveidoti stiprinātā zāliena segumi, kas ļaus gada siltajā periodā parka teritorijā izvietot pagaidu tirdzniecības vietas, tāpat arī iekopts zāliens un pieplanēta esošā parka teritorija. Ierīkotas vairākas puķu dobes, iestādīt 13 koki un dažādi dekoratīvie krūmi.

Savukārt estrādē tika uzstādīta jauna solu konstrukcija, kas paredzēta 1948 sēdvietām. Tāpat estrādes teritorijā paredzētas 130 stāvvietas un vietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām māmiņām ar bērnu ratiem. Ieklāts bruģis un veikta ēkas rekonstrukcija. Lai nodrošinātu estrādes atbilstību akustiskajām prasībām, tika uzstādīti akustiskie paneļi, kas apaudzēti ar vīteņaugiem, lai iederētos parka kopskatā.

Būvprojekta izstrādi un būvniecību veica SIA “Tilts”. Kopējās projekta izmaksas ir 910 752,76 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums – 714  486,85  eiro, liecina novada pašvaldības informācija.

Saulkrastu estrāde 2020.gada martā. Foto – arhīvs


Ņemot vērā, ka estrādē gandrīz trīs gadus nav notikuši sarīkojumi, Saulkrastu kultūras centrs 4. un 5. jūnijā aicina uz Saulkrastu estrādes un Neibādes parka teritorijas atvērto durvju dienām, ievērojot stingrus drošības nosacījumus. Interesentiem būs iespēja izstaigāt renovēto parku un iepazīt to no jauna. Neibādes parkā informatīvajos stendos būs izvietota vēsturiska ekspozīcija, to papildinās audioieraksta stāstījumus, ko ierunājis Kaspars Znotiņš.

Ekspozīcija atainos nozīmīgākos periodus estrādes un Neibādes parka vēsturē. Visas dienas garumā līdz pat plkst. 3.00 būs iespēja apskatīt dažādu sarīkojumu afišas, kas ir nozīmīga laika liecība estrādes pasākumu dzīves laikā.

4.jūnijā no plkst. 15.00 līdz 21.00 būs iespēja ieturēt pusdienas vai vakariņas jaunās estrādes teritorijā. Vietējie ēdinātāji un viesu restorāni piedāvās dažādu zemju ēdienus.

4.un 5. jūnijā no plkst.22.00 līdz 3.00 novada pašvaldība un Saulkrastu kultūras centrs aicina doties naksnīgā pastaigā “Atklāj estrādi vakara gaismā…”, kad parka teritorijā tiks iedegts vakara apgaismojums un estrāde iemirdzēsies īpaši svinīgā gaismā.

Savukārt 5.jūnijā no plkst. 11.00 līdz 16.00 norisināsies vērtīgo lietu tirdziņš “Gatavs vasarai”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.