Menu
 

Pašvaldību vēlēšanās Pierīgā aktīvākie balsotāji bijuši Saulkrastu un Ādažu novados Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - LETA Ilustrācija - LETA

Pašvaldību vēlēšanās Vidzemē nobalsojuši 36,61 procenti vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija. Jaunveidojamos Pierīgas novados lielākā aktivitāte bijusi vērojama Saulkrastu novadā un Ādažu novadā, kur nobalsojuši attiecīgi 42,65 un 40,77 procenti vēlētāju. Rezultāti gan vēl tiek apkopoti.

Siguldas novadā, iekaistot iepriekšējo balsošanu, nobalsojuši 38,18 %, Ķekavas novadā – 35,92 %, Mārupes novadā – 37,20 %, Olaines novadā – 30,37 %, Ropažu novadā  – 35,01 %, bet Salaspils novadā – 32,48 %. Jūrmalas pilsētas domes vēlēšanās piedalījušies 39,43 procenti vēlētāju.

Kopumā Latvijā pašvaldību vēlēšanās nobalsojuši 34,01 % balsstiesīgo, liecina CVK aktuālā informācija.

Jāatgādina, ka uz 136 deputātu vietām astoņu jaunveidoto Pierīgas novadu domēs pretendēja 1186 kandidāti no 74 sarakstiem. Atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, 5.jūnijā Pierīgā pašvaldību vēlēšanas notika jaunizveidojamos novados Ādažos (līdzšinējie Ādažu un Carnikavas novadi), Ķekavā (Ķekava un Baldone), Mārupē (Mārupe un Babīte), Olainē, Ropažos (Ropaži, Garkalne, Stopiņi un Vangaži), Salaspilī, Saulkrastos (Saulkrasti un Sēja) un Siguldā (līdzšinējie Siguldas, Krimuldas un Mālpils novadi plus Inčukalna novads bez Vangažiem).

Informācija par vēlēšanu rezultātiem tiks papildināta atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas publicētajai datiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.