Menu
 

Salaspils novadā uzvarējusi pašreizējā priekšsēdētāja Čudara pārstāvētā "Jaunā Vienotība"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldību vēlēšanās Salaspils novadā uzvarējusi pašreizējā priekšsēdētāja Raimonda Čudara pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV), kas ieguvusi astoņus no 15 deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

Salaspils novada 767.vēlēšanu iecirknī balsu skaitīšanas laikā tika konstatēts, ka derīgo vēlēšanu zīmju skaits par trim zīmēm pārsniedz derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu, tāpēc rezultātu apkopošana aizkavējās, lai skaidrotu nesakritību iemeslus, iepriekš informēja Centrālās vēlēšanu komisija (CVK).

Tagad balsu skaitīšana ir pabeigta, un ar 47,25% balsu uzvarējusi JV. No šīs partijas saraksta domē ievēlēti Čudars, Malda Caune, Jānis Turlajs, Vera Kalniņa, Valdis Razumovskis, Jana Kolbina-Birzniece, Elvis Ābeltiņš un Raivis Anspaks.

Trīs mandātus domē iegūs Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts, no kura ievēlēti Jānis Nebars, Miks Balodis un Ernests Moisejs, bet vēl trīs - Latvijas Zaļā partija, no kuras ievēlēti Andrejs Svilāns, Zigmārs Zeimulis un Andrejs Jaunkalns. Vienu deputāta vietu ieguvusi arī partija "Saskaņa", kuru Salaspils domē pārstāvēs Ludmila Fedorkova.

Pārējie četri saraksti vietas domē nav ieguvuši.

Kopumā novadā nobalsojuši tikai 32,5% vēlētāju, tostarp par derīgām atzīti 99,34% vēlēšanu zīmju.

Salaspils novada robežas pašvaldību administratīvi teritoriālajā reformā mainītas netika.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017.gadā vēlēšanās uzvarēja JV ar 47% balsu, otro vietu ieņēma "Saskaņa" ar 17% atbalstu. Pirms četriem gadiem pēc saņemtā atbalsta sekoja Zaļo un zemnieku savienība ar 14% un NA ar 9% lielu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.