Menu
 

Uz Rīgas apvedceļa pārvada pie Brīvkalniem līdz 11.jūnijam slēgta braukšanas josla no Salaspils uz Babīti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Uz Rīgas apvedceļa (A5, Salaspils–Babīte) pie Brīvkalniem (34,73.–35,37.km) uz remontdarbu laiku no 8. līdz 11.jūnijam tiks slēgta braukšanas josla uz pārvada virzienā no Salaspils uz Babīti. Satiksmes kustība novirzīta uz rotācijas apli, no kura iespējams izbraukt Babītes virzienā. Ieviests arī ātruma ierobežojums 50 km/h un 70 km/h. Autovadītāji tiek aicināti pievērst uzmanību ceļa zīmēm un ievērot ieviestos ierobežojumus.

Kā informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā, Liepājas šosejas (A9) un Rīgas apvedceļa (A5) mezglā visam rotācijas aplim zem Rīgas apvedceļa (A5) pārvada un tā pievedošajiem ceļiem, kā arī A5  posmam no ceļa pārvada līdz autobusu pieturām tiek izbūvēts apgaismojums. Tāpat tiks pārbūvētas abās Rīgas apvedceļa (A5) ceļa pusēs esošās autobusu pieturas “Beberbeķi” (35,33.km) ar pasažieru paviljonu un pieturvietas paplašinājumu.

Tiek būvēts arī gājēju celiņš ar asfaltbetona segumu abās Rīgas apvedceļa (A5) pusēs līdz tā un Liepājas šosejas (A9) mezglam, kur būs pārejas vieta, kas savieno gājēju celiņus. Lai gājēji un velosipēdisti nešķērsotu Rīgas apvedceļa (A5) brauktuvi pa īsāko ceļu, tiks pagarinātas barjeras abās ceļa pusēs un sadalošajā joslā. Pretī jaunizbūvējamai autobusu pieturai virzienā uz Babīti tiks uzstādīts drošības žogs.

Darbus veic SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība Igate” par 391 828,03 eiro (bez PVN), norāda “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.