Menu
 

Salaspils vēlēšanu rezultāti pašlaik paliek spēkā, trīs liekās zīmes skaidro ar aploksnes līmi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien sēdē nepieņēma lēmumu attiecībā uz jau apstiprinātajiem Salaspils novada domes vēlēšanu rezultātiem, tāpēc pašlaik tie paliek spēkā.

Kā aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Laura Zaharova, Salaspils novada domes vēlēšanu komisija vēlēšanu rezultātus apstiprināja 7.jūnijā.

Saskaņā ar likumu 10.jūnijs būs pēdējā diena, kad kāds no kandidātu sarakstu iesniedzējiem vai pieteiktajiem kandidātiem Salaspils novada vēlēšanu komisijas lēmumu par rezultātu apstiprināšanu var apstrīdēt CVK. Iepriekš šāds iesniegums par apstrīdēšanu nav saņemts.

Šodien CVK komisijas sēdē tika skaidrota situācija, ka Salaspils novada 767.vēlēšanu iecirknī balsu skaitīšanas laikā tika konstatēts, ka derīgo vēlēšanu zīmju skaits par trim zīmēm pārsniedz derīgo vēlēšanu aplokšņu skaitu, kurās var būt tikai viena derīga zīme.

Vēlēšanu iecirkņa vadītāja Anna Bāle uzsvēra, ka visi noteikumi tika ievēroti, taču tika pieļauta cilvēciska kļūda. Viņa pieļāva, ka kādā no aploksnēm bija ieliktas vairākas vēlēšanu zīmes un balsu skaitītājs, to nepamanot, tās pielika pie pārējām zīmēm.

Kā skaidroja Bāle, vairākos gadījumos vēlēšanu zīmes bija pielipušas pie aplokšņu lipīgās daļas. Iecirkņa komisijas vadītāja pieļāva, ka aploksnē kopā salīmējās kādas vēlēšanu zīmes un balsu skaitītājs to nebija pamanījis.

Viņa pauda 100% pārliecību, ka šī situācija neradās ļaunprātīgi un neviens negribēja ietekmēt vēlēšanu rezultātu. Vēlēšanu norisei sekojuši arī novērotāji, kuri filmējuši un fotografējuši notiekošo.

Kā norādīja CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, CVK jau uzreiz pēc uzzināšanas par notikušo informēja Valsts drošības dienestu (VDD), un VDD varētu pieņemt savu lēmumu šajā jautājumā.

Pašvaldību vēlēšanas notika 5.jūnijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.