Menu
 

Olaines novadā vēlēšanās uzvarējusī LSDSP gatava sadarboties ar pārējām domē iekļuvušajām partijām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Olaines novadā vēlēšanās uzvarējusī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) ir gatava sadarboties ar pārējām domē iekļuvušajām partijām, aģentūrai LETA apliecināja politiskā spēka līderis novadā, novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs.

LSDSP domē ieguvusi deviņus no 15 deputātu mandātiem. Vēl sešas vietas dala pieci politiskie spēki, un Bergs sacīja, ka LSDSP ir atvērta sadarbībai ar citām partijām.

Domes priekšsēdētājs neizslēdza, ka kāds no sadarbības partneriem varētu iegūt arī vietnieka amatu. Pašlaik viņam ir divi vietnieki, kas pārstāv LSDSP un "Saskaņu".

Komentējot vēlētāju aktivitāti, Bergs atzina, ka vismaz attiecībā uz Olaines novadu ietekmi atstāja vēlēšanu neesamība Rīgā, jo tām publiskajā telpā bija lielāka vilkme, un cilvēki vairāk bija informēti par vēlēšanu norisi.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Olaines novadā uzvarējusī tur jau pašlaik pie varas esošā LSDSP ieguvusi deviņas deputātu vietas no kopumā 15 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

LSDSP domē pārstāvēs pašreizējais domes priekšsēdētājs Bergs, Līga Gulbe, Kristaps Kauliņš, Ināra Brence, Inta Purviņa, Jānis Kuzmins, Jānis Precinieks, Armands Znotiņš un Deniss Ļebedevs.

No "Saskaņas" domē ievēlēti Aleksandrs Čmiļs un Oļegs Novodvorskis.

"Latvijas attīstībai" pašvaldībā pārstāvēs Aleksandrs Geržatovičs, Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Māris Vanags un partiju "Sadarbība" Andrejs Artjomovs.

No Latvijas Krievu savienības Olaines domē ievēlēts Andris Vurčs.

Olainē kopumā nobalsojuši 3717 jeb 30,37% balsstiesīgie.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.