Menu
 

Carnikavas novada dome lemj par Jāņa Lejas atbrīvošanu no divām komisijām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Carnikavas novada dome lemj par Jāņa Lejas atbrīvošanu no divām komisijām arhīvs

Ņemot vērā notikumus, kas saistīti ar deputāta Jāņa Lejas (“Saskaņa”) rīcību Carnikavas pašvaldības rīkotajā sporta pasākumā “3x3”, dome trešdien sēdē lēma par viņa atbrīvošanu no Carnikavas novada domes Administratīvās komisijas locekļa amata un Bērnu uzņemšanas pirmsskolas izglītības iestādēs komisijas locekļa (priekšsēdētāja vietnieka) amata.

Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums neparedz deputāta pilnvaru anulēšanu saistībā ar Jāņa Lejas rīcību sporta pasākuma laikā. Savukārt dome ar pieņemto lēmumu norāda, ka notikumi nav palikuši bez ievērības un šāda deputāta rīcība ir nepieņemama, norāda pašvaldībā.

Kā zināms, J. Leja 29. jūlijā turnīra laikā fiziski iespaidoja florbola spēles dalībnieku un lietoja necenzētus vārdus. Par Jāņa Lejas rīcību sporta pasākumā domē saņemts septiņu deputātu iesniegums, kurā norādīts, ka situācija, kad deputāts rada miesas bojājumus un lieto necenzētus izteicienus publiskā pasākumā, turklāt nepilngadīgu bērnu klātbūtnē, nav savienojama ar ētikas principiem un ir pretrunā ar vispārpieņemtām uzvedības normām.

Jānis Leja Carnikavas novada domes deputāta mandātu ieguva pēc tam, kad savu mandātu nolika viņa sieva, Sabīna Antonova, kas bija ievēlēta no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.