Menu
 

Kākciems – "Viedais ciems", Carnikava, Dzilnuciems un Jaunolaine – "Ceļā uz viedo ciemu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ropažu novada pašvaldība Foto - Ropažu novada pašvaldība

Šogad Latvijā pirmo reizi tika piešķirta atpazīstamības zīme “Viedais ciems”, kuras mērķis ir atzīt un atbalstīt labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus un ieviestos risinājumus, lai veidotu aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus.

Atpazīstamības zīmes iegūšanai bija pieteikušās 38 kopienas visā Latvijā, to skaitā arī Ropažu novada Kākciema senioru iniciatīvas grupa Marijas Cinītes un Māras Priedes vadībā. Pasākuma “Viedie ciemi – dzīvā bibliotēka” ietvaros tiešsaistē “Zoom” platformā izskanēja 14 kopienu pieredzes stāsti no visas Latvijas un tika paziņoti atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” ieguvēji.

Kākciema aktīvās dāmas dalījās ar savu pieredzes stāstu – lokālpatriotisma veicināšanu, vietējo iedzīvotāju uzrunāšanu, iesaistīšanos, dažādu pasākumu organizēšanu un jau divu grāmatu izdošanu, informēja Ropažu novada pašvaldībā. Žūrijas komisija atzinīgi novērtēja kopienas paveikto un izteica pateicību par iesaisti Kākciema kopienas veidošanā un stiprināšanā, īstenojot un iedzīvinot viedā ciema idejas Latvijā, kā arī meklējot un īstenojot risinājumus savas vietas attīstībai un cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Atpazīstamības zīme “Viedais ciems”, ko saņēma 12 ciemi un kopienas, nešaubīgi līdzi nes arī atbildību par aktīvu tālāk darbošanos, izaugsmi un attīstību, tādēļ Kākciema dāmas jau plāno turpmākos šīs vasaras un gada pasākumus. Atpazīstamības zīmi saņēma arī Alsunga, Bebrene, Briežuciema pagasts, Engures apkaimes piekraste, Gārsene, Jaunmuiža, Jaunpils, Kaldabruņa, Krimūnu pagasts, Skujene, Ziemupe.

Vērtēšanas procesā žūrijas komisijas locekļi nolēma 21 ciemam un kopienai piešķirt atzinību "Ceļā uz viedo ciemu", jo kopumā pieteikumi atbilda vērtēšanas kritērijiem. Šādu atzinību izpelnījās arī Carnikava, Babītes novada Dzilnuciems un Jaunolaine.

Projektu "Mans ciems ir Viedais ciems" īsteno PPP biedrības "Zied zeme", "Pierīgas Partnerība” un "Jūras Zeme", lai veicinātu viedu vietējo attīstību to darbības teritorijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.