Menu
 

Tiesa noraida ZZS kandidāta sūdzību par Olaines novada vēlēšanu rezultātiem

  • Autors:  LETA
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Administratīvā apgabaltiesa 28.jūnijā noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāta Oskara Galandera sūdzību par Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Apgabaltiesa spriedumā atzina, ka Olaines novada domes vēlēšanu organizēšanā, balsu skaitīšanā un vēlēšanu rezultātu aprēķināšanā nav pieļauti smagi likuma pārkāpumi vai tādi pārkāpumi, kuru rezultātā būtu notikusi būtiska vēlēšanu rezultāta izkropļošana vai kas būtu ietekmējuši attiecīgās domes deputātu vietu sadalījumu starp politiskajām partijām un politisko partiju apvienībām.

Līdz ar to pārsūdzētais lēmums ir tiesisks, bet pieteicēja pieteikums ir noraidāms kā nepamatots, lēma tiesa. Spriedums nav pārsūdzams.

Iepriekš vēstīts, ka Galanders prasīja atcelt CVK lēmumu, ar kuru noraidīts viņa prasījums atcelt Olaines vēlēšanu rezultātus, veikt balsu pārskaitīšanu un izsludināt atkātotas vēlēšanas vai atkārtotu balsošanu. Kandidāts iesniegumā CVK norādīja uz iespējamo balsu pirkšanu un aģitācijas pārkāpumiem, tai skaitā administratīvo resursu izmantošanu un slēpto reklāmu.

Olaines novada vēlēšanās ZZS ieguvusi 3,28% balsu un domē nav iekļuvusi. Olainē uzvarējusi tur jau līdz šim pie varas esošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, kura ieguvusi deviņas deputātu vietas no kopumā 15 mandātiem. "Saskaņas" ieguvusi divus mandātus, savukārt "Latvijas attīstībai", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, partija "Sadarbība" un Latvijas Krievu savienība katra pa vienam deputāta amatam. Kopumā uz domi startēja septiņi kandidātu saraksti.

Kā ziņots, CVK iepriekš noraidīja sūdzības par vēlēšanu norisi un rezultātiem Krāslavas, Saulkrastu un Olaines novadā, turklāt vienu no saņemtajiem iesniegumiem deputāta kandidāte no Saulkrastu novada sēdē atsauca. CVK bija saņēmusi septiņas sūdzības: trīs iesniegumus par vēlēšanu rezultātiem Krāslavas novadā, divus - par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātiem un pa vienam iesniegumam - par Jūrmalas domes un Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem. Pašvaldību vēlēšanas notika 5.jūnijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.