Menu
 

Atliek lemšanu par 0,13 hektāru nodošanai privatizēšanai Babītē

  • Autors:  LETA
Foto – Valsts kanceleja Foto – Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien atlika lēmuma pieņemšanu par ieceri atļaut nodot privatizācijai 0,13 hektāru plašu valstij piederošu īpašumu Babītē, Sila ielā 7.

Valsts īpašuma objekts sastāv no šķūņa 176,90 kvadrātmetru platībā, pagraba 81,7 kvadrātmetru platībā un zemes ar kopējo platību 0,13 hektāri. Kā uzsver Ekonomikas ministrija (EM), minētais objekts nav ierakstīts zemesgrāmatā un tas nav arī iznomāts.

EM piedāvāja nodot minēto īpašumu privatizācijai, kā arī ierakstīt to zemesgrāmatā uz valsts vārda SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" ("Possessor") personā. Savukārt "Possessor" varētu nodot īpašumu privatizācijai, paredzot, ka potenciālais pircējs varēs norēķināties, par ēkām 80% apmērā maksājot eiro un 20% - privatizācijas sertifikātos.

Pret EM piedāvājumu iebilda Tieslietu ministrija, tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) pat paužot bažas, vai aiz lēmumprojekta neslēpjas kādas slēptas ekonomiskās intereses. Ministriem un ierēdņiem apmainoties ar viedokļiem par to, kā īpašumam nodrošināt augstāko cenu, lēmuma pieņemšana pagaidām tika atlikta.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.