Menu
 

Jūrmalā atsāk Lielupes krasta stiprināšanu

  • Autors:  LETA
Lielupes krasts pirms projekta īstenošanas un Lielupes krasta vizualizācija (pēc projekta īstenošanas). Attēli – www.jurmala.lv Lielupes krasts pirms projekta īstenošanas un Lielupes krasta vizualizācija (pēc projekta īstenošanas). Attēli – www.jurmala.lv

Jūrmalā atsākta Lielupes krasta stiprināšana, liecina informācija pašvaldības tīmekļvietnē. Darbi bija pārtraukti no 22.marta līdz jūnija vidum, lai saudzētu zivju resursus to migrācijas ceļā un nārsta periodā. Krasta stiprinājuma būvdarbi turpināsies līdz oktobrim, kad sākas ceļotājzivju rudens migrācijas laiks.

Krasta nostiprinājuma būvdarbi ir sadalīti posmos. Būvdarbi norisināsies Lielupes krasta zonā pret īpašumu Jaunajā ielā 70, kur tiks demontētas vidi degradējošās būves un atjaunota betona atbalsta siena. Secīgi tiek plānots veikt būvdarbus Ormaņu ielas apkaimē. Krasta stiprinājums tiek veidots, lai pasargātu plūdu riskiem un krasta erozijai visvairāk pakļautās teritorijas posmā no Majoriem līdz Dzintariem kopumā 1,3 kilometru garumā.

Visā aizsargbūves izbūves posmā paredzēts uzstādīt vairākas kāpnes noejai no aizsargbūves uz Lielupi. Peldlīdzekļu ielaišanai ūdenī ir paredzēts pārbūvēt Ormaņu ielas un Straumes ielas galā esošās noejas, izbūvējot divus monolīta dzelzsbetona slipus. Abpus slipiem ir paredzēts veidot slīpas nostiprinātas nogāzes, saglabājot lēzenu piekļuvi upei. Lēzena piekļuve upei tiks saglabāta pret īpašumu Teātra ielā 58 un Rīgas ielā 6A.

Būvdarbus veic SIA "Riga-rent", būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4", krasta nostiprināšanas būvprojektu izstrādāja valsts SIA "Meliorprojekts", kas veic arī autoruzraudzību. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 4,9 miljoni eiro.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.