Menu
 

Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu būtiski mainās plānošanas reģionu teritorijas

  • Autors:  LETA
Karte - VARAM Karte - VARAM

Līdz ar administratīvi teritoriālo reformu, kas stājas spēkā 1.jūlijā, būtiski mainās arī plānošanas reģionu teritorijas, paredz valdībā pieņemtie noteikumi par plānošanas reģionu teritorijām.

Galvenās izmaiņas skar Rīgas plānošanas reģionu, kurā līdz šim bija vairākas pašvaldības, kas turpmāk būs Vidzemes plānošanas reģionā. Piemēram, Vidzemes plānošanas reģionā turpmāk būs Limbažu novads, kurā apvienotas kādreiz Rīgas plānošanas reģionā esošās pašvaldības - Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novads. No Rīgas plānošanas reģiona uz Vidzemi pārcelts Ogres novads līdz ar pievienoto Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu.

Savukārt uz Kurzemes plānošanas reģionu no Rīgas reģiona tiek pārcelts Tukuma novads, kuru pēc reformas veidos pašreizējais Tukuma novads līdz ar Kandavas, Alojas un Engures novadu.

Kā norādīts valdībai iesniegtajā informācijā, Limbažu un Ogres novada pievienošana Vidzemes plānošanas reģionam, bet Tukuma novada pievienošana Kurzemes plānošanas reģionam veicinās vienmērīgāku reģionālo iedalījumu, apvienojot teritorijas ar līdzīgu problemātiku un izaicinājumiem, kā arī dodot iespēju kopīgi darboties to risināšanai.

Savukārt vienā plānošanas reģionā apvienojot Rīgas pilsētu ar pašvaldībām, kas pilnībā atrodas tiešā Rīgas sociālekonomiskās ietekmes teritorijā, tikšot veicināta Rīgas metropoles areāla kā cieši saistītas ekonomiskās telpas attīstība, lai pilnvērtīgi varētu izmantot Rīgas metropoles areāla potenciālu Latvijas konkurētspējas stiprināšanai Baltijas jūras reģionā un valsts tautsaimniecības attīstībai.

Izmaiņas skars arī Varakļānu novadu, kuru sākotnēji bija paredzēts pievienot Rēzeknes novadam un iekļaut Latgales plānošanas reģionā, bet kā atsevišķa pašvaldība tā būs piederīga Vidzemes plānošanas reģiona teritorijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.