Menu
 

Titurgas ezerā ūdens kvalitāte atkal ir laba un atļauts peldēties

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Jaunākie ūdens paraugu testēšanas rezultāti liecina, ka Titurgas ezerā ūdens atbilst peldvietu ūdens kvalitātes rādītāju normām, līdz ar to ezerā atkal ir atļauts peldēties.

Ķekavas novada pašvaldībā informē, ka, saņemot atkārtotās ūdens analīzes, nav konstatēts piesārņojums ne pašā ezerā, ne arī visos tam piekļaujošajos meliorācijas grāvjos. Arī grāvjos ūdens paraugi nesatur bīstamās baktērijas, kas liecinātu par kanalizācijas klātbūtni.  

Analizējot šos rezultātus, pašvaldības vides speciālisti secina, ka jūnija vidū Titurgas ezerā konstatētais sadzīves kanalizācijas (E-coli baktērijas) piesārņojums bijis īslaicīga rakstura. Taču, neskatoties uz to, pašvaldība turpinās uzsāktos darbus – apsekos blakus ezeram esošos nekustamos īpašumus bijušās dārzkopības sabiedrības "Buras" teritorijā (Lauku, Mēness, Ziedu, Pļavu, Pavasara, Plūmju, Miglas, Birzes, Avotu, Anitas, Saules, Ķiršu, Ceriņu, Rudens, Riekstu, Varavīksnes, Pīlādžu, Zemeņu, Niedru, Kūdras, Priežu, Kāpu, Celtnieku, Titurgas, Mežezera, Stiebru ielā), līdz 15.jūlijam sagatavojot sarakstu ar īpašumiem, kuri nav reģistrējuši īpašumā esošās decentralizētās kanalizācijas sistēmas.

Tāpat pašvaldība turpina darbu pie meliorācijas grāvju tīrīšanas visā novada teritorijā, tostarp plānots arī tīrīt Titurgas ezera grāvjus, lai uzlabotu tajos ūdens caurplūdumu. Kā informē pašvaldībā, nākamās ūdens analizēs Titurgas ezerā plānots veikt jūlija vidū.  

Lai ilgtermiņā risinātu iespējamo ūdens kvalitātes problēmu Titurgas ezerā un novērstu neattīrītu kanalizācijas notekūdeņu ieplūdi, iedzīvotājiem, īpaši bijušās dārzkopības sabiedrības "Buras" individuālo māju īpašniekiem, ir jābūt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu – aktīvāk un godprātīgāk jāveic krājrezervuāru asenizācija, kā arī jāpieslēdzas centrālajiem kanalizācijas tīkliem, kur tos pašvaldība ir izbūvējusi. Diemžēl iedzīvotāji to dara diezgan kūtri, norāda pašvaldībā.

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma ūdens analīzes veica SIA “Vides audits” laboratorija. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.