Menu
 

Ādažu novada vadībā pozīcijas nosargā LRA pārstāvis Sprindžuks

  • Autors:  LETA
Foto – LETA Foto – LETA

Latvijas Reģionu apvienību (LRA) pārstāvošajam Ādažu mēram Mārim Sprindžukam 1.jūlijā izdevās saglabāt amatu arī jaunizveidotajā Ādažu novada domē, kurā Ādaži apvienoti ar Carnikavu. Par Sprindžuka ievēlēšanu domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja visi 15 Ādažu novada domē ievēlētie deputāti.

Lai gan sākotnēji Sprindžuks pauda, ka vēlas izveidot pēc iespējas plašāku koalīciju, tās veidošanas sarunas izvērtās sarežģītas. Sarunas par sadarbību tika sāktas ar otru domē visplašāk pārstāvēto partiju - Latvijas Zemnieku savienību (LZS) -, tomēr vienošanos panākt neizdevās un LZS palika ārpus koalīcijas kodola.

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā jeb paplašinātajā Ādažu novadā uzvarējusī LRA ieguvusi sešas deputātu vietas no kopumā 15 domes deputātu mandātiem. No LRA domē tika ievēlēts Sprindžuks, Kerola Dāvidsone, Valērijs Bulāns, Kristīne Savicka, Karina Miķelsone, Ieva Roze.

No Latvijas Zemnieku savienības domē ievēlēta Daiga Mieriņa, Genovefa Kozlovska, Gatis Miglāns un Raivis Pauls. Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs Imants Krastiņš un Arta Deniņa, "Kustību Par" un "Jauno vienotību" - Sniedze Brakovska, "Saskaņu" - Jānis Leja, bet Latvijas Zaļo partiju - Gundars Bojārs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.