Menu
 

Par Ķekavas mēru ievēlēts "Latvijas attīstībai"/"Izaugsme" pārstāvis Žilko (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto – LETA Foto – LETA

Par jaunā Ķekavas novada domes priekšsēdētāju ceturtdien tika ievēlēts partijas "Latvijas attīstībai"/"Izaugsme" pārstāvis Juris Žilko, kurš pašvaldību vēlēšanās bija līderis LA kopā ar partiju "Izaugsme" izveidotajā sarakstā. Par Žilko nobalsoja visi 19 novada domē ievēlētie deputāti. Tādējādi Ķekavas domē notika varas maiņa, jo amatu zaudēja līdzšinējā novada vadītāja Viktorija Baire (JV).

Par sadarbību domē vienojās LA/"Izaugsme", Latvijas Reģionu apvienība (LRA), Nacionālā apvienība/Vidzemes partija (NA/Vidzemes partija) un Jaunā konservatīvā partija (JKP). No LA/"Izaugsme" saraksta novada domē ievēlēts Žilko, Gatis Līcis, Edgars Brigmanis, Rihards Gorkšs un Ineta Romanovska. Tikpat vietu domē ir arī Baires pārstāvētajam "Jaunās vienotības" sarakstam, no kura domē ievēlēta Baire, Indra Priede, Andris Ceļmalnieks, Juris Jerums un Arnolds Keisters.

No Latvijas Zemnieku savienības ievēlēta Dace Cīrule, Aigars Vītols un Voldemārs Pozņaks, no LRA - Inese Jēkabsone, Karina Putniņa un Mārtiņš Logins. Šodien gan domes sēdē sniegta informācija, ka Logins atteicies no sava deputāta mandāta un viņa vietā domes deputāta mandātu ieguvusi Agnese Logina. No NA/Vidzemes partijas saraksta ievēlēts Valts Variks un Kristīne Legzdiņa, bet no JKP - Andris Vītols.

“Jaunā Ķekavas novada domes koalīcija ir vērsta strādāt novada iedzīvotāju un visa novada attīstības un izaugsmes labā. Lai arī esam apņēmības pilni un gatavi darbam, tomēr vēlos aicināt ikvienu novada iedzīvotāju iesaistīties novada attīstībā. Tas, cik labi spēsim attīstīt mūsu novadu, būs atkarīgs no visiem mums – deputātiem, pašvaldības darbiniekiem, novada iedzīvotājiem. Konstruktīva un pozitīva sadarbība ir visu panākumu atslēga. Soli pa solim nāksim tuvāk ikkatram iedzīvotajam, sniedzot informāciju par plāniem, pieņemtajiem lēmumiem un aktualitātēm ikkatram saprotamā veidā, un sagaidām arī no iedzīvotajiem ieinteresētību un iesaisti novada aktivitātēs,” uzsver jaunievēlētais Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J.Žilko.

Ieskicējot galvenās darbības prioritātes, viņš norāda, ka vislielākais darbs un izaicinājums būs Ķekavas un Baldones novada apvienošana, budžetu konsolidēšana un līdzsvarošana, visu atbildību un pakalpojumu vadības centralizācija, nodrošinot iedzīvotajiem ne tikai jau ierasto pašvaldības pakalpojumu komforta līmeni, bet arī tiecoties uzlabot pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, līdzsvaroti attīstot to arī novada nomalēs.

Viņš arī uzskata, ka profesionāla vadība un vadības pārņemšana ir balstīta ne tikai uz pārņemto jomu analīzi un izvērtēšanu, bet arī uz iesākto darbu un projektu turpināšanu un pabeigšanu, kā arī plānoto projektu izvērtēšanu un realizēšanu, ievērojot nepārtrauktības un pēctecības principu. “Uzsākot darbu jaunās Ķekavas novada domes vadībā, svarīgi, lai ne novada iedzīvotāji, ne pašvaldības darbinieki nejustu diskomfortu vai darba tempa samazinājumu jaunā deputātu sasaukuma darba gaitā,” atzīst J.Žilko.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.