Menu
 

Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Normunds Līcis (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

1.jūlijā Saulkrastu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Latvijas Reģionu apvienību (LRA) pārstāvošais Normunds Līcis, kura saraksts vēlēšanās ieguva visvairāk deputātu mandātu. Par Līci Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja visi 15 ievēlētie deputāti.

Domes ārkārtas domes sēdē tika ievēlēti divi domes priekšsēdētāja vietnieki un komiteju sastāvi. Par priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti Ervīns Grāvītis (NA) un Guntis Liepiņš (LZP).

Tautsaimniecības, attīstības un vides komitejā strādās Grāvītis, Jurģis Grabčiks (LRA), Normunds Broks (LZP), Toms Turlajs (LRA), Māris Iekļavs (LA), Līcis un Raivo Jēkabsons (LRA). Sociālo jautājumu komitejā strādās Inta Petrova (LZP), Liepiņš, Grāvītis, Liena Ozoliņa (LZP), Raimonds Kalniņš (LRA), Līcis un Oksana Vanaga (LRA).

Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejā strādās Vanaga, Kalniņš, Broks, Andris Dulpiņš (NA), Turlajs, Ozoliņa un Mārtiņš Kišuro (NA). Finanšu komitejā strādās Līcis, Grāvītis, Liepiņš, Grabčiks, Kišuro, Vanaga, Jēkabsons, Santa Ancāne (LA) un Iekļavs.

Visu komiteju deputāti tika ievēlēti vienbalsīgi.

LETA jau vēstīja, ka Līča pārstāvētā LRA vēlēšanās ieguva sešus no 15 deputātu mandātiem. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts domē ieguvis trīs deputātu mandātus. Savukārt Latvijas Zaļā partijai būs četri deputātu mandāti, partija "Latvijas attīstībai" - divi mandāti.

"Esmu aicinājis un uzrunājis visus ievēlētos deputātus kopīgam darbam, atsakoties no priekšvēlēšanu politiskajām kaislībām," iepriekš aģentūrai LETA sacīja Līcis. Līdzšinējās sarunas viņš raksturoja kā veiksmīgas, jo visi jaunievēlētie deputāti konceptuāli ir piekrituši strādāt vienoti. Viņš uzsvēra, ka pašvaldības redzeslokā galvenokārt ir attīstības un saimniecības jautājumi.

LETA jau vēstīja, ka no LRA saraksta domē ievēlēts Līcis, Jurģis Grabčiks, Oksana Vanaga, Raivo Jēkabsons, Toms Turlajs un Raimonds Kalniņš. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotais saraksts domē ieguvis trīs deputātu mandātus. No šī saraksta ievēlēti Ervīns Grāvītis, Andris Dulpiņš un Mārtiņš Kišuro.

Partija "Latvijas attīstībai" ieguvusi divus mandātus, un tos saņems Māris Iekļavs un Santa Ancāne. Savukārt Latvijas Zaļo partiju domē pārstāvēs Guntis Liepiņš, Normunds Broks, Inta Petrova un Liena Ozoliņa.

Jau ziņots, ka Vidzemē pašvaldību vēlēšanās augstākā aktivitāte novērota Saulkrastu novadā, kur nobalsojuši 3298 iedzīvotāji jeb 42,65% no balsstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.