Menu
 

Par Ropažu novada vadītāju kļūst līdzšinējā Stopiņu domes priekšsēdētāja Paulāne

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto - Ropažu novada pašvaldība Foto - Ropažu novada pašvaldība

Ropažu novada dome 1.jūlijā par domes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo Stopiņu domes priekšsēdētāju Vitu Paulāni, kura pārstāv partiju "Latvijas attīstībai" (LA). Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīta viena kandidatūra.

Par Paulāni nobalsoja 17 no 18 klātesošajiem domes deputātiem. Šodien domes sēdē nepiedalījās jaunievēlētais deputāts Hosams Abu Meri (JV). Spriežot pēc ierakstiem sociālajā vietnē "Facebook", Abu Meri devies ceļojumā ārpus Latvijas kopā ar dzīvesbiedri.

Kā informē Ropažu novada pašvaldībā, pēc ievēlēšanas Vita Paulāne vislielāko pateicību izteica iedzīvotājiem par iepriekšējā deputātu sasaukuma komandas augsto darba novērtējumu, pateicās visiem speciālistiem un darbiniekiem visos pagastos par uz sadarbību vērstu kopīgu darbu kopš janvāra, veidojot jaunās pašvaldības struktūru. Pateicās jaunās Ropažu novada domes deputātiem par sniegto uzticības mandātu. No 2017.gada Vita Paulāne priekšsēdētājas amatā vadīja Stopiņu novada domi, no 2001.gada četrus sasaukumus strādājusi Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieces amatā.

Jūnija sākumā pašvaldību vēlēšanās jaunajā Ropažu novadā septiņas vietas ieguva Paulānes pārstāvētais "Latvijas attīstībai" saraksts. No šī saraksta domē ievēlēta Paulāne, Ainārs Vaičulens, Guntis Kampe, Iveta Vīksne, Daiga Brigmane, Lelde Sturme un Atis Senkāns.

Pa diviem deputātu mandātiem domē ieguva pieci saraksti. No "Saskaņas" Ropažu domē ievēlēta Ludmila Vorobjova un Jevgēnijs Sergejevs, no Nacionālās apvienības - Haralds Burkovskis un Ritvars Ziedonis, no Jaunās konservatīvās partijas - Renāte Gremze un Irēna Krote, no Latvijas Zemnieku savienības - Edgars Treibergs un Jānis Romāns, bet no "Jaunās vienotības" - Guntars Kniksts un Hosams Abu Meri. Savukārt no "Kustības Par" ievēlēta Signe Grūbe un no Latvijas reģionu apvienības - Pēteris Salenieks.

Kopumā pašvaldības domē darbosies 19 deputāti. Ropažu novads tika izveidots, apvienojot Ropažu, Garkalnes un Stopiņu novadu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.