Menu
 

Jaunā Ķekavas novada dome stiprinās drošības un tiesiskuma jomu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ķekavas novada dome 1.jūlijā apstiprināja jaunu Ķekavas novada pašvaldības nolikumu, paredzot vairākas izmaiņas, lai stiprinātu vienu no novada prioritātēm drošības un tiesiskuma jautājumos.

Kā informē pašvaldībā, lai to īstenotu un pievērstu pastiprinātu vērību drošības, pretkorupcijas, civilās un vides aizsardzības jautājumiem, šīs jomas turpmāk Ķekavas novada pašvaldībā koordinēs domes priekšsēdētāja trešais vietnieks. Viņa kompetencē būs arī pārraudzīt Reģionālo pašvaldības policiju, koordinējot drošības un sabiedriskās kārtības jautājumu risināšanu, kā arī darboties domes pretkorupcijas pasākumu un pašvaldības darba atklātības uzlabošanas jomā.

Drošības un sabiedriskās kārtības jautājumu risināšana tiks stiprināta arī domes komiteju līmenī, izveidojot atsevišķu Drošības komiteju. Tās kompetencē, piemēram, būs izstrādāt pašvaldības pretkorupcijas stratēģiju un pārraudzīt tās īstenošanu, izvērtēt pašvaldības iestāžu rīcības plānus korupcijas risku mazināšanai, sadarboties šajos jautājumus ar citām institūcijām un iesaistīt sabiedrību korupcijas risku novēršanā. Tāpat viens no komitejas uzdevumiem būs izveidot trauksmes cēlēju kontaktpunktu.
 
Atbilstoši jaunajam Ķekavas novada pašvaldības nolikumam turpmāk domē deputāti strādās sešās komitejās – Finanšu, Attīstības, Īpašumu, Sociālo lietu, Drošības, Izglītības un kultūras komitejā, norāda pašvaldībā.
 
Pašvaldības nolikums nosaka, ka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks koordinēs izglītības, kultūras, sporta un tūrisma jomas, kā arī atbildēs par sociālo lietu un veselības aizsardzības jautājumu risināšanu, bet domes priekšsēdētāja otrais vietnieks  -  par infrastruktūras attīstības, pašvaldības nekustamo īpašumu, teritorijas plānojuma un būvniecības jautājumiem.
 
Ņemot vērā šīs izmaiņas pašvaldības nolikumā, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 1.jūlijā tika ievēlēti trīs domes priekšsēdētāja vietnieki: pirmais vietnieks būs Agnese Geduševa, otrais – Valts Variks, bet trešais vietnieks - Gatis Līcis. 
 
Tāpat jaunajā Ķekavas novada pašvaldības nolikumā tika noteikts, ka turpmāk domes sēdes notiks trešdienās, nevis ceturtdienās, kā tas bija līdz šim. Lai varētu detalizētāk un rūpīgāk iedziļināties domes komiteju materiālos, ar tiem deputāti varēs iepazīties vismaz divas dienas pirms sēdes. Jaunais Ķekavas novada pašvaldības nolikums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi, proti, 1.jūliju.
 
Pašvaldībā atgādina, ka 1.jūlijā darbu uzsāka jaunā Ķekavas novada dome 19 deputātu sastāvā, par Ķekavas novada domes priekšsēdētāju pirmajā domes sēdē vienbalsīgi tika ievēlēts Juris Žilko. Atbilstoši Administratīvi teritoriālajai reformai no 1.jūlija Ķekavas novadā iekļaujas arī Baldones novada teritorija.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.