Menu
 

Siguldas tūrisma mītnēs par 10% pieaudzis ārvalstu tūristu skaits

  • Autors:  www.sigulda.lv
Siguldas tūrisma mītnēs par 10% pieaudzis ārvalstu tūristu skaits tourism.sigulda.lv

Šī gada pirmā pusgada rādītāji Siguldas novada tūristu mītnēs liecina par stabilu tūrisma nozares attīstību un izaugsmi ar 10,3% pieaugumu ārvalstu apkalpoto viesu skaita ziņā, salīdzinot ar 2017.gada pirmā pusgada datiem.

Kopējais apkalpoto personu skaits pirmajā pusgadā palielinājies par 8,3%, pieaugums viesnīcu sektorā bijis 10,7%, savukārt lielākais pieaugums ārvalstu viesu skaita ziņā ir tieši viesnīcās – 26,3%. 

Novērojams pieaugums tieši viesnīcu izvēlei salīdzinājumā ar citām tūrisma mītnēm. Pērn pirmajā pusgadā vairāk nekā 83% no viesiem izvēlējās nakšņot viesnīcās, bet šogad tajā pašā laika periodā šis īpatsvars ir pieaudzis līdz 86%. Būtisks pieaugums attiecībā pret viesnīcu izvēli ir tieši ārvalstu tūristu vidū, kas no 79% pirmajā pusgadā pērn, palielinājies līdz 90% šā gada attiecīgajā periodā.

Kopumā vērtējot viesu pavadīto nakšu skaitu Siguldas novadā, tas ir stabils, tomēr situāciju ietekmējis salīdzinoši mazāks noslogojums 2018.gada pirmajā ceturksnī, tāpēc vērojams 2,7% kritums. Attiecīgajā laika periodā salīdzinājumā stabils bijis ārvalstu tūristu pavadīto nakšu skaits, kas palielinājies par 1%.

Ievērojams pieaugums ir ārvalstu tūristu piesaistē. Kopumā ārvalstu apkalpoto personu skaits pirmajā ceturksnī palielinājies par 13%, bet otrajā ceturksnī – 38%. Savukārt ārvalstu tūristu pavadīto nakšu skaits pirmajā ceturksnī pieaudzis par 46%, bet otrajā ceturksnī 28%.

Vietējais tirgus pašreiz veido 46%, savukārt tūristi no Vācijas – 16%, Igaunijas – 9%, Krievijas – 8,5% un Lietuvas – 3,8%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.