Menu
 

Ķekavas novadā augustā norisināsies pirmais ideju hakatons "Ideju skrejceļš"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Ķekavas novada pašvaldība Ilustrācija - Ķekavas novada pašvaldība

URBACT programmas projekta “Cites4CSR” ietvaros Ķekavas novads gatavojas savam pirmajam hakatonam “Ideju skrejceļš” par zaļu un drošu mobilitāti, kas notiks  6. un 7. augustā. Kā skaidro novada pašvaldībā, hakatons būs daļa no projekta ietvaros plānotās maza mēroga aktivitātes ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus tādu risinājumu izstrādē, kuri vēlāk tiks pārbaudīti un ieviesti projekta maza mēroga darbības ietvaros ar projekta finansējuma, pašvaldības un vietējo uzņēmēju atbalstu.

Projekta ietvaros tika arī izveidots esošā Ķekavas novada logotipa atvasinājums, tajā vizuāli iekļaujot sabiedrības līdzdalības ideju. Šī grafiskā zīme turpmāk tiks izmantota kā atpazīstamības zīme pašvaldības organizētajās sabiedrības iesaistes aktivitātēs.  Logotipā grafiski tiek attēloti cilvēki, kas simbolizē, ka novadu veido cilvēki ar savām idejām, iniciatīvu un darbiem. 

Savukārt jūnijā tiešsaistē norisinājās URBACT programmas Rīcības plānošanas tīkla projekta “Cites4CSR” septītā starptautiskā sanāksme. Šīs sanāksmes laikā lielākā uzmanība tika pievērsta Vratsai (Bulgārija) un Ķekavai, iepazīstinot pārējās partnerpilsētas ar Ķekavas novada pašvaldības pieredzi korporatīvās sociālās atbildības jomā. Korporatīvās sociālās atbildības akadēmijas ietvaros šoreiz tika diskutēts par publisko iepirkumu tēmu.

Korporatīvās sociālās atbildības akadēmijas sesiju par iepirkumiem vadīja starptautiskais eksperts Metjū Bakeriza-Džeksons, galveno uzmanību pievēršot meistarklasei par zaļiem un inovatīviem publiskiem iepirkumiem un diskusijai par iepirkuma svarīgumu un pašvaldību pieeju stratēģisko iepirkumu plānošanā. Kā vēsta novada domē, pirmā meistarklases sesija izglītoja partnerpilsētas par to, kā pilsētas iepirkumos var iekļaut sociālos un vides apsvērumus un kā savukārt korporatīvā sociālā atbildība var kļūt par iepirkuma sastāvdaļu.

Ķekavas novada pašvaldība sesijā piedalījās Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane, kas ir šī projekta Vietējās Rīcības grupas koordinatore, iepazīstinot starptautiskos partnerus ar Ilgtspējas indeksu, kurā arī otru gadu piedalās Ķekava novada pašvaldība, šogad iegūstot sudraba atzinību.

Ķekavas novada pašvaldība prezentēja savu pieredzi Ilgtspējas indeksā, kā arī ar video materiālu palīdzību iepazīstināja ar aktīvākajiem projekta “Cites4CSR” Vietējās Rīcības grupas dalībniekiem un viņu aktivitātēm korporatīvās sociālās atbildības jomā, t.sk. P/F “Ķekava”, “EMJ Metāls”, “Partnerība Daugavkrasts”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.