Menu
 

Lidosta "Rīga" atjaunojusi Muzeju ielu

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas gaisa satiksme Foto - Latvijas gaisa satiksme

Lai uzlabotu vides pieejamību, palielinātu satiksmes drošību un mazinātu vides piesārņojuma riskus, ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu lidosta "Rīga" atjaunojusi Muzeju ielu, informēja lidostā.

Tostarp veikta pilna Muzeju ielas seguma rekonstrukcija, izbūvēti vides pieejamības risinājumi, kā arī sakārtota lietus kanalizācijas sistēma un uzlabota satiksmes drošība. Visā ielas garumā izbūvēti jauni maģistrālie inženiertīkli ar atzariem uz plānotām attīstības teritorijām - sadzīves kanalizācijas vads, lietus ūdens kanalizācijas vads, ūdensvads un lietus ūdens savākšanas teknes un notekūdeņu attīrīšanas ietaises.

Tāpat pārbūvēta arī gājēju ietve, tā pārcelta gar ielas malu, kā arī pārcelts apgaismojumu stabu novietojums, lai būtu iespēja paplašināt P3 stāvlaukumu.

Īstenota arī būvdarbu laikā konstatēto novecojušo 10 kilovoltu (kV) elektrokabeļu pārbūve.

Kopumā izbūvēts asfalta segums 550 metru garumā, un kopējā asfaltētā platība ir 4600 kvadrātmetri. Tāpat nobruģētas ietves 1500 kvadrātmetru platībā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Lidostā "Rīga" šogad pirmajos sešos mēnešos apkalpoja kopumā 405 800 pasažieru, kas ir vairāk nekā par divām trešdaļām jeb apmēram 69% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.