Menu
 

Siguldā varēs saņemt Barikāžu dalībnieka statusa apliecības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldā varēs saņemt Barikāžu dalībnieka statusa apliecības arhīvs

17. septembrī Siguldā, Rīgas ielā 1, no plkst.10 līdz 18 tiks izsniegtas Barikāžu dalībnieka statusa apliecības. 1991.gada barikāžu muzeja administratore Ieva Eglīte interesentus aicina iepriekš pieteikties pa tālruni 67974541 vai 20290018, lai izvairītos no liekas gaidīšanas rindā.

Ierodoties uz apliecības saņemšanu līdzi jābūt barikāžu apbalvojuma dokumentam (Piemiņas zīmes vai Pateicības raksta oriģinālam vai kopijai) un personu apliecinošam dokumentam (pase vai ID karte).

1991.gada barikāžu dalībnieka apliecību izsniedz bez derīguma termiņa ierobežojuma un bez maksas. Jāatgādina, ka barikāžu dalībnieku reģistrācija tiek veikta, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un valsts apbalvojuma "1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme" apliecības vai pateicības raksta par dalību barikādēs 1991.gada janvārī un augustā oriģinālu vai dublikātu.

Barikāžu dalībnieka apliecība paredzēta uzrādīšanai valsts un pašvaldību iestādēs, saskaņā ar likumu "Par 1991.gada barikāžu dalībnieku statusu". Šis likums paredz, ka pašvaldība ir tiesīga noteikt šīm personām sociālās garantijas, piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, kā arī atvieglojumus pašvaldības nodevu maksāšanā vai pakalpojumu saņemšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.