Menu
 

Atsākti aizsargdambja pārbūves darbi Ādažos

  • Autors:  LETA
Saskaņā ar būvdarbu atsākšanu projekta “Plūdu un krasta risku apdraudējumu novēršana Ādažu novadā 2.kārta Gaujas krasta nostiprinājuma izbūve” ietvaros, no 19.jūlija līdz 4.oktobrim būs noteiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Gaujas ielā shēmā norādītajā posmā (no Ādažu Kultūras centra līdz Kadagas tiltam). Ilustrācija - adazi.lv Saskaņā ar būvdarbu atsākšanu projekta “Plūdu un krasta risku apdraudējumu novēršana Ādažu novadā 2.kārta Gaujas krasta nostiprinājuma izbūve” ietvaros, no 19.jūlija līdz 4.oktobrim būs noteiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Gaujas ielā shēmā norādītajā posmā (no Ādažu Kultūras centra līdz Kadagas tiltam). Ilustrācija - adazi.lv

Atsākti aizsargdambja pārbūves darbi Ādažos. Būvdarbi notiek, īstenojot Eiropas Savienības (ES) projektu "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ādažu novadā, pirmā daļa".

Projekta pirmajā kārtā tika pārbūvēts aizsargdambis no Baltezers-Ainaži autoceļa līdz Kārklu ielai un izbūvēta poldera sūkņu stacija.

Projekta otrajā kārtā paredzēts izbūvēt Gaujas kreisā krasta nostiprinājumu ar rievsienu trīs posmos, kuru kopējais garums ir 1,317 kilometri un kopējās būvniecības izmaksas - 1,424 miljoni eiro.

2020.gadā darbi tika apturēti un netika pabeigti sākotnēji paredzētajā termiņā, jo 2020.gada martā Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ierosināja pārbaudi par būvdarbu iepirkuma procedūru. 

Atzinums, ka pārkāpumi nav konstatēti, tika saņemts šī gada martā, kad arī nekavējoties tika atsākta projekta īstenošana. 

Pa šo laiku plānoto nostiprinājumu vietās ir notikušas būtiskas izmaiņas, Gaujas kreisā krasta erozija pēdējo gadu laikā strauji progresējusi, īpaši upes līkumā pie sūkņu stacijas. Krasta nostiprinājuma rievsiena sākotnēji tika projektēta vidēji 6 m attālumā no dambja pakājes, bet jau 2020.gada martā konstatēts, ka no atjaunotā dambja pakājes līdz krastam ir tikai 1,5-2,0 metru attālums.

Divu gadu laikā erozijas vidējais temps bija divi metri. Līdz ar to secināts, ka būs nepieciešamas papildu investīcijas. Jautājumu par papildus līdzekļu piešķiršanu projekta īstenošanai izlems Ādažu novada dome.

Projekta realizāciju veic SIA "Valkas meliorācija". Šī gada martā Konkurences padome (KP) piemērojusi kopumā 221 000 eiro naudas sodu diviem meliorācijas uzņēmumiem - SIA "Valkas meliorācija" un SIA "Agromeliorators" - par saskaņotu piedāvājumu sniegšanu valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" organizētajos iepirkumos.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, no 19.jūlija aizsargdambja būvdarbu periodā būs slēgta pārvietošanās gājējiem pa aizsargdambi no Vējupes ietekas Gaujā līdz Kadagas tiltam.

Gaujas ielā šajā posmā būs noteiktas satiksmes organizācijas izmaiņas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.