Menu
 

Saulkrastos tapis jauns vides objekts – "Zelta priede"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Andris Koemecs Foto - Andris Koemecs

Baltajā kāpā Saulkrastos tapis jauns vides objekts – “Zelta priede”. To, pateicoties Saulkrastu novada domes NVO konkursā piešķirtajam finansējumam, īstenojusi biedrība “Creative Coast”. Objekta idejas pamatā ir vēlme izcelt Saulkrastu lielāko vērtību – ainavu, kuru veido jūra, saule un priedes, pavēstīja biedrībā.

Mākslinieks Mareks Gureckis vienu no Baltās kāpas nokaltušajām priedēm autortehnikā ietērpis zeltā. Tagad nozāģēšanai lemtais koks kļuvis par pieminekli Saulkrastu dabai. Īpaša simboliska nozīme ir izmantotajam materiālam – zeltam, kurš izsenis ir gaismas simbols. “Pateicoties zelta īpašībām, šis vides objekts atrodas nepārtrauktā mainībā atkarībā no diennakts stundas un gadalaika. Viens no objekta uzdevumiem ir saglabāt sauli arī tumšajos mēnešos, kad visiem ļoti trūkst gaismas un siltuma – tagad “Zelta priede” glabās vasaras atmiņu visa gada garumā,” norāda biedrībā “Creative Coast”.

Vides objekta autors Mareks Gureckis: “Zelta priede ir kā bāka, kas ved cilvēkus cauri tumšajiem ziemas mēnešiem. Nav nejauša sasauce ar Zelta palmas zaru, ar kuru visā pasaulē atpazīstamas Kannas. Mūsu lepnums un bagātība ir priedes, tāpēc saprotams, kāpēc tieši šis koks ir viens no Saulkrastu simboliem. Pats esmu šīs vietas patriots, un man ļoti svarīgi ir radīt šeit un tagad.”

“Creative Coast” ir radošā grupa, kuras mērķis ir sekmēt jaunu un laikmetīgu kultūras projektu īstenošanu Saulkrastos. Biedrība “dibināta 2017. gada rudenī, apzinoties vajadzību pēc neatkarīgas un alternatīvas kultūras telpas Saulkrastos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.